Προκλήσεις Τραμπ-ακροδεξιών: Να αρθούν τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού

1048
τραμπ

Σε μια προκλητική εκστρατεία αποδίδεται αυτές τις μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μετά την απόφαση να διακόψει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, απαιτεί να αρθούν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στις ΗΠΑ για την προστασία του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Στις ΗΠΑ οι σχετικές αποφάσεις παίρνονται κατά Πολιτεία και ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί καθεμιά απ’ αυτές να άρει τα περιοριστικά μέτρα, για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως απαιτεί το μεγάλο αμερικανικό κεφάλαιο. Τη θέση του αυτή την προωθεί και μέσω twitter, όπου ζητάει την “απελευθέρωση” των αμερικανικών Πολιτειών από τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές ακριβώς τις μέρες οι θάνατοι από κορονοϊό στις ΗΠΑ έχουν εκτοξευτεί και ξεπέρασαν τους 3.500 ημερησίως.

Χαρακτηριστική του κλίματος που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ είναι και η χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή με πολύ μεγάλη θεαματικότητα, το Daily Show με παρουσιαστή τον Τρέβορ Νόα, στην οποία ο Τραμπ παρομοιάζεται με τον αιμοδιψή πρώην δικτάτορα της Ουγκάντα Αμίν Νταντά.

Στο πλευρό του Τραμπ έχουν ταχθεί και οι κύκλοι της αμερικανικής άκρας Δεξιάς, που πραγματοποιούν συγκεντρώσεις, συχνά ένοπλες, απαιτώντας την άρση των μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

τραμπ

τραμπ

τραμπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας