Προκαλεί ο Erdogan: Αψηφήστε τα εγγόνια των ναζί (όλοι σε ένα τσουβάλι). Ψηφίστε ''ΝΑΙ''

1545
ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Regep Tayip Erdogan κάλεσε σήμερα τους Τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να αψηφήσουν τα «εγγόνια του ναζισμού» και να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αυτόν τον μήνα.
Ο Erdogan έχει επανειλημμένα καταφερθεί εναντίον ευρωπαϊκών χωρών, της Γερμανίας περιλαμβανομένης, στην εκστρατεία του για το δημοψήφισμα, κατηγορώντας τις για τακτικές «που μοιάζουν με αυτές των ναζί», επειδή απαγόρευσαν ομιλίες των υπουργών του σε συγκεντρώσεις Τούρκων ψηφοφόρων στο εξωτερικό.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Merkel έχει δηλώσει πως αυτές οι αναφορές στο ναζισμό και οι συγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν.
Ο Erdogan δήλωσε επίσης ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα για την αποκατάσταση της θανατικής ποινής, αν το θεωρήσει απαραίτητο. Η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεχόμενη αποκατάσταση της θανατικής ποινής θα έβαζε τέλος στην προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουν δηλώσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.
Ο Erdogan έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συγκέντρωση στην επαρχία Ριζέ (Ριζούντα) της Μαύρης Θάλασσας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας