Προειδοποίηση Ρωσίας: ΗΠΑ-Ιράν στα πρόθυρα πολέμου

1157
πρόθυρα

Την προειδοποίηση ότι παραμένει ο κίνδυνος για σύρραξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στο Ιράν απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην κάνει βιαστικές κινήσεις.

Να μην κάνει βιαστικά βήματα σε βάρος του Ιράν καλεί τις ΗΠΑ η Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποιώντας ότι Ουάσινγκτον και Τεχεράνη βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου.

«Δεν θα προχωρήσω σε εκτιμήσεις για το τι πραγματικά συνέβη τις τελευταίες ώρες (…), αλλά οι πληροφορίες που έχουμε δείχνουν τελείως ξεκάθαρα ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση ισορροπεί στα «πρόθυρα πολέμου».

Όπως επεσήμανε ακόμη, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για σύρραξη.

«Μπορούμε να απευθύνουμε ξανά έκκληση προς τους υπεύθυνους ”παίκτες” – εάν έχουν απομείνει καθόλου υπεύθυνοι ”παίκτες” στην Ουάσινγκτον – να αξιολογήσουν τις πιθανές επιπτώσεις. Τους προειδοποιούμε ενάντια σε βιαστικά βήματα», υπογράμμισε.

Η προειδοποίηση της Ρωσίας έρχεται μετά από το δημοσίευμα της New York Times που επικαλούμενη αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε επίθεση σε βάρος στόχων στο Ιράν, σε απάντηση στην κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού drone από τις δυνάμεις της Τεχεράνης, αλλά ανακάλεσε την απόφασή του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι ιρανικές Αρχές έλαβαν μήνυμα μέσω του Ομάν.

Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, με την Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Η ένταση κλιμακώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τις πληροφορίες για επιθέσεις σε δύο τάνκερ, τα οποία έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν γνωστοποίησε πως το Πεντάγωνο ενέκρινε την ανάπτυξη για αμυντικούς σκοπούς, επιπλέον 1.000 στρατιωτών «προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εναέριες, ναυτικές και χερσαίες απειλές στην Μέση Ανατολή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας