Πρεμιέρα για την ταινία «Για θύμισέ μου» αφιερωμένη στο Αλτσχάιμερ

1018
ταινία

Συγκινητική βραδιά για όλους τους συντελεστές, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη – Γέμισε ασφυκτικά το κινηματοθέατρο «Αστόρια»

Πρόκειται για μια ιδέα, μια προσπάθεια, μια σύλληψη μέσα από το προσωπικό βίωμα, για μία νόσο που μαστίζει στην εποχή μας όσο ποτέ άλλοτε και η οποία έγινε ταινία για να αφιερωθεί στους «αφανείς ήρωες», τους φροντιστές ατόμων που νοσούν από Αλτσχάιμερ.

 

 Αποτελεί μια εθελοντική και συλλογική δουλειά, με πάνω από 80 εθελοντές επαγγελματίες και μη από όλους τους κλάδους.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, ενώ την ταινία προλόγησε ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο προβλήθηκε στις 7:45 και 9:30, στο Ρέθυμνο θα προβληθεί στις 4 Νοεμβρίου, ενώ στα Χανιά στις 16 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση της ταινίας

 Όλα ξεκινούν όταν ένα «γκρουπ θέραπι» φροντιστών ατόμων με Αλτσχάιμερ συναντιέται με σκοπό να μιλήσει για τους φόβους, τις ενοχές, τις άσχημες και καλές στιγμές που έζησε. Μέσα στην ομάδα αυτή βρίσκεται η Ελένη. Πρόκειται για μία νέα φροντιστή, που δεν μπορεί να δεχτεί πως η μητέρα της δεν θα την θυμάται. Στιγμές έντονης αγωνίας και πόνου διαδραματίζονται και πρωταγωνιστούν στη ζωή της. Όχι όμως για πολύ. Γιατί κάποια στιγμή φτάνει η ώρα της αποδοχής

Την προσπάθεια αγκάλιασαν και πολλοί καταξιωμένοι ηθοποιοί με ειδικές guest συμμετοχές σε πολύ ιδιαίτερους ρόλους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Αποστολάκης, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Τάνια Ρόκκα, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά και επισκέφτηκαν το νησί για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Το τραγούδι των τίτλων έχουν επιμεληθεί η Δέσποινα Σπαντιδάκη στους στίχους ενώ τη  μουσική και το τραγούδι η Βούλας Στρατάκη. Το επίσημο βίντεο κλιπ του ομόττιτλου τραγουδιού κυκλοφόρησε στο επίσημο κανάλι της ταινίας στο Youtube στις 23/09 σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλαμπαλάκη και Γιάννας Κονταξάκη. Το soundtrack ερμηνεύουν οι Bouche Fermee σε σύνθεση της Μαρίας Γούβαλη με πρωτότυπη μουσική, εμπνευσμένη από το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας (βρίσκεται διαθέσιμο στο YouTube).

 

Υπάρχει ήδη μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου επικοινωνείται η ταινία καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και της παραγωγής, με την επίσημη Fan Page στο Facebook να αριθμεί πάνω από 3000 πραγματικά Likes.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Ηθοποιοί:

Ανδριανή Αγγελιδάκη, Αμαλία Ζαργιανάκη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Κιμούλης, Γιώργος Χρανιώτης, Κώστας Αποστολάκης, Γιάννης Ζουγανέλης

Σκηνοθεσία: Αντώνης Ρενιέρης, Μαρία Σβολιαντοπούλου

Μουσική: Μαρία Γούβαλη

Τραγούδι τίτλων: Βούλα Στρατάκη

Παραγωγή: Μαρία Σβολιαντοπούλου

Σενάριο: Μαρία Σβολιαντοπούλου

*Πηγή: neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας