Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση-συναυλία στην Πετρούπολη απαιτώντας το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

1814
χυτα

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτώβρη συγκέντρωση και συναυλία στην Πετρούπολη απαιτώντας το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που οργάνωσαν φορείς της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εκ μέρους του Δυτικού μετώπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Σακούτης Δημοτικός Σύμβουλος Πετρούπολης Επικεφαλής της Ρ.Α.Κ. Πετρούπολης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ.

Ο Νίκος Σακούτης στην ομιλία του τόνισε :

«Η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική αποτέλεσαν και αποτελούν για δεκαετίες την πίσω αυλή όλης της Αττικής. Το 2014 η Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χαρακτήρισε τον ΧΥΤΑ Φυλής ως «μνημείο περιβαλλοντικού χάους», «μνημείο αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου» τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές, και ζήτησε άμεσα από της Ελληνικές Αρχές να πραγματοποιήσουν άμεσα τοξικολογική και επιδημιολογική μελέτη από ανεξάρτητους φορείς. Τίποτα δεν έκαναν.

Η Πετρούπολη απέχει 2 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή απ’ το ΧΥΤΑ με την μπόχα από τα σκουπίδια να φτάνει πολλές κυρίως καλοκαιρινές μέρες σε όλες τις γειτονιές Πετρούπολης, Ιλίου και Περιστερίου. Αλλά και τα αιωρούμενα σωματίδια καθημερινά ή τα αποκαΐδια από τη φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου γεμίζουν τα πνευμόνια των παιδιών μας. Άρα το τοξικό νέφος και η μόλυνση των υπογείων υδάτων δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα για την υγεία και το περιβάλλον.

Το Εθνικό σχέδιο Διαχείρισης που ψηφίστηκε το 2015 έχει γίνει κουρελόχαρτο. Προέβλεπε το 50% των απορριμμάτων μέχρι το 2020 να ανακτώνται και να προ διαλέγονται τα χρήσιμα στην πηγή.

Όμως χωρίς ενίσχυση και προώθηση δημοτικές και διαδημοτικές υποδομές της κυβέρνησης δεν θα γίνει τίποτα.

Μοιραία θα οδηγηθούμε σε καύση και προγράμματα ΣΔΙΤ.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι 4η σε κερδοφορία δραστηριότητα στον κόσμο. Η πανάκριβη τεχνολογία της καύσης θα εκτοξεύσει το κόστος διαχείρισης για Δήμους και Δημότες αλλά θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα των εταιριών που θα αναλάβουν τη δουλειά.

Είναι πολλά τα λεφτά !

Άλλωστε και η κυβέρνηση δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος πλειοδοτεί σε τέτοια προγράμματα καύσης και ΣΔΙΤ, όπως ήδη υλοποιούνται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αντί για την υλοποίηση ανάκτησης και ανακύκλωσης έχουμε επέκταση σε 2 νέα κύτταρα στη χωματερή της Φυλής και ταυτόχρονα επανεμφάνιση μελέτης (του 2003! άλλες διοικήσεις και κυβερνήσεις ήταν τότε) για τη χρησιμοποίηση 3 λατομείων (Μουσαμάς 800 μέτρα απ’ την Πετρούπολη και δίπλα στον οικισμό της Ζοφριάς, ΤΙΤΑΝ και Μελετάνι , όλα στα Δυτικά. Είναι λοιπόν μεγάλες οι ευθύνες και της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια; Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να ενημερωθούν και να ξεσηκωθούμε. Για να σώσουμε την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, το περιβάλλον, τις περιουσίες μας.

Διεκδικούμε : Δημόσια αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με χρηματοδότηση για στήριξη των υποδομών των Δήμων και πρόσληψη προσωπικού για να υλοποιηθούν τα τοπικά σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Να υπάρξει δίκαιη και ισόρροπη διαχείριση σε όλες τις περιοχές της Αττικής.

Καλούμε όλες τις Δημοτικές Αρχές, τους Περιφερειακούς συμβούλους, την Περιφέρεια, τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν θέση.

Θα συνεχίσουμε με τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας και Δυτικής Αττικής μέχρι τη δικαίωση

Ο Αντιδήμαρχος Ιλίου Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Ιλίου κου Ζενέτου και του Κέντρου Πρόληψης “ΦΑΕΘΩΝ”. Από το Δήμο Ιλίου έδωσαν τον παρόν, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Πατσούρης και Λιόσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοκονάκης , Γκόνης, Βέργος, Κανελλόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος Εθελοντών Δήμου Ιλίου κ. Γεωργακόπουλος.

Επίσης έδωσαν το παρόν οι Δημ. Σύμβουλοι :

Χαϊδαρίου: Σκαμπά Αθηνά

Περιστερίου : Μπουκουβίνας Στέλιος, Ζούτσος Νίκος (που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας) Παπαδόπουλος Στέφανος (και Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Περιστερίου).

Πετρούπολης : Ζαχαράκης Κώστας, Κυριάκος Χρήστος

Ο επικεφαλής της Δημ. Κίνησης Πετρούπολης “ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ”, Λάππας Θοδωρής, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης χαιρέτησαν :

Χ. Κουρνιώτης,

(ΕΛΜΕ Αν. Λιοσίων Ζεφυρίου – Φυλής)

Π. Κουτσιανάς,

Δημ. Σύμβουλος Ιλίου Επικ. της Δημ. Παράταξης “Ασυμβίβαστο Ίλιον”

Γ. Χρόνης,

Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας “Δ. Γληνός” και Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου

Κ. Κυρμούτσος,

Πρόεδρος του συλ. Κρητών Πετρούπολης

Σ. Βλάχος,

Πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης

Όλοι οι ομιλητές κατήγγειλαν το διαρκές έγκλημα που γίνεται στην περιοχή μας, απαιτώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ, να μην επεκταθεί η λειτουργία στα νταμάρια της περιοχής, να μην επιβαρυνθεί άλλο η περιοχή μας.

Παρών ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ.Καράμπελας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τριτέκνων από τους Μ. Δροσάκη Πρόεδρο του συλλόγου Περιστερίου και Δυτ. Αθήνας και Δ. Χριστοθανόπουλο Αντιπρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ, καθώς και της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης με την Πρόεδρο Ρ. Αλατζάκη και τον Δ. Κοντό μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Αττικής.

Επίσης, συμμετείχαν και αντιπροσωπείες της Δημ. Παράταξης “Ενεργή Συμπολιτεία Ελευσίνας” με τους Λάσκου Μ. και Μελέτη Καββαδία , καθώς και του Συλ. “Προφήτης Ηλίας”.

Στο κοινό εκτός απ’ τους εκατοντάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, διακρίναμε τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και Δημήτρη Στρατούλη, πρώην Υπουργό και στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

Η εκδήλωση έκλεισε, με νεανικά και εξαιρετικά μουσικά σχήματα ΙNTELICCA, BOSSA NOTE και GARAZ BAND και την παρουσία νέων ανθρώπων που αποτελούν και την Ελπίδα για να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής στη Δυτική Αθήνα.

IMG_0841

petroupoli xyta2

petroupoli xyta3

petroupoli xyta4

petroupoli xyta5

petroupoli xyta6

petroupoli xyta7

petroupoli xyta8

petroupoli xyta10

petroupoli xyta9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας