Πούτιν: Ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου δεν πρέπει να υποτιμάται

870
πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τους φόβους του για ενδεχόμενη καταστροφή του πλανήτη από έναν πυρηνικό πόλεμο. Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε, ότι «είναι σωστό να μην υποτιμάμε την απειλή πυρηνικού πολέμου», ενώ πρόσθεσε, ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιπτώσεις, που θα επέφερε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη πυρηνικών δυνάμεων μεσαίας εμβέλειας (INF) του 1987.

Ανέφερε μάλιστα ότι η μείωση του κατώτατου ορίου για τη χρήση πυρηνικών όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «παγκόσμια καταστροφή», ενώ εναπόθεσε τις ελπίδες του στο ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να αποσυρθούν από τη συνθήκη INF, ισχυριζόμενες πως οι νέοι ρώσικοι πύραυλοι, «Novator 9M729» ή «SSC-8», κατά το ΝΑΤΟ, την παραβιάζουν, αφού η ίδια απαγορεύει εκατέρωθεν την τοποθέτηση πυραύλων μικρής και μεσαίας εμβέλειας σε ευρωπαϊκές βάσεις.

Η Ρωσία, ωστόσο, αναφέρει ότι η εμβέλεια των πυραύλων τους αποκλείει από τη συνθήκη και ότι είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη συνθήκη INF. Προηγουμένως είχε μάλιστα δεχθεί τελεσίγραφο 60 ημερών από της ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να συμμορφωθεί με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας