Πούτιν: Άμεση έκτακτη αποστολή πρόσθετων εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Ελλάδα

515
αποστολή πρόσθετων εναέριων μέσων πυρόσβεσης
Ενώ η Ρωσία στέκεται συνήθως αρωγός στη χώρα μας, υποστηρίζει την επέκταση των χoρικών μας υδάτων έως 12 ν.μ στο Αιγαίο, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο  ξέρει μόνο να επιβάλει αλλεπάλληλες άδικες κυρώσεις στη Ρωσία, να ματαιώνει τη συμφωνία για τον προσοδοφόρο στρατηγικό αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, που θα πέρναγε απ’ τη χώρα μας και τον οποίον υπέγραψε ο Π. Λαφαζάνης ως Υπουργός Ενέργειας με τον Α. Νόβακ στην Πετρούπολη, να εκδιώκει εκδικητικά Ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα μας και να προκαλεί τη Ρωσία με ψυχροπολεμικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.
Η Μόσχα στέκεται εμπράκτως στο πλευρό της -δοκιμαζόμενης από πυρκαγιές- Ελλάδας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αποφασίζει για την έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Με απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενισχύεται η παρουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Ελλάδα, όπου εδώ και επτά ημέρες μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές.
Η Ρωσία προχωρά σε έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης στην Ελλάδα κάνοντας δεκτό το αίτημα που εκφράστηκε από την Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας.
«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», επεσήμανε το Κρεμλίνο.
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα επισημαίνει πως η έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης θα είναι άμεση.

Κινητοποίηση από Μητσοτάκη και Δένδια

Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών.
Παράλληλα, ο κ. Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Μόσχα, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος του έτους.
Ταυτόχρονα, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε ένα δεύτερο αεροσκάφος Beriev – 200 για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών ελληνορωσικών σχέσεων και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο.

Η ρωσική χείρα βοηθείας

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις 30 Ιουνίου, το ρωσικό θηρίο Beriev – 200 βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει καθημερινά στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών και, σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, έχει επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Ρωσία έχει ήδη στείλει δύο αεροσκάφη Ilyushin 76 και δύο ελικόπτερα Μi8.

«Κρανίου τόπος» η Ελλάδα

Ο απολογισμός των καμένων εκτάσεων από το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τις καταστροφές από τις φλόγες είναι τραγικός.
Όπως υπογραμμίζεται σχετικά, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα στην Εύβοια80.000 στρέμματα στην Αττική και 110.000 στρέμματα στη Λακωνία, ανεβάζοντας το σύνολο των καμένων εκτάσεων τουλάχιστον στα 650.000 στρέμματα.
Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές στην Εύβοια συνεχίζουν να καίνε, αυτή η εκτίμηση είναι πολύ πιθανό να μεταβληθεί τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας