Που το πάει ο Ερντογάν; Θέλει θερμό επεισόδιο και σύρραξη;

2597
ερντογάν

Ο σκόπιμος, άκρως επικίνδυνος εμβολισμός από τουρκική ακταιωρό του σκάφους του Λιμενικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11/3), εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στην Κω, ισοδυναμεί με κάτι περισσότερο από πρόκληση: αποτελεί στρατιωτική επιθετική ενέργεια που το επόμενο βήμα της οδηγεί ανοιχτά σε θερμές καταστάσεις. Δυστυχώς, η Ελλάδα έκανε ως να μην έτρεχε τίποτα και αντέδρασε στον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού, με ένα απλό διάβημα στον…. Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα!

Την προηγούμενη μέρα το βράδυ τουρκικά πυρά έβαλαν απροκάλυπτα κατά ελληνικού στρατιωτικού τζιπ στον Έβρο, στοχεύοντας μόνο λίγα μέτρα πάνω απ’ αυτό, ενώ σήμερα τις μεσημεριανές ώρες, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν χαμηλά στον Έβρο και ένα εξ’ αυτών έφτασε να πετά τρομοκρατικά σε ύψος μόλις 200 μέτρα!

Είναι όλα τούτα απλώς δείγματα μιας ελληνοτουρκικής έντασης ή κάτι πολύ παραπάνω και πολύ χειρότερο;

Όλα δείχνουν ως η Τουρκία να προβαίνει σκόπιμα σε οριακές επιθετικές στρατιωτικές κινήσεις, δοκιμάζοντας αντοχές και ψάχνοντας αφορμές για κλιμάκωση.

Παράλληλα, ο Ερντογάν μετά από λίγες ώρες, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του, παρομοίασε τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών στον Έβρο, με τη συμπεριφορά των ναζί. Μια τέτοια παρομοίωση δεν συνιστά απλώς άλλη μια γενικευμένη συκοφαντία. Αποτελεί προσβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και των αξιών αυτής της χώρας, η οποία ενώ πολεμούσε στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με τεράστιες θυσίες τον φασιστικό ναζιστικό άξονα, η Τουρκία είχε επιλέξει τον ρόλο του “επιτήδειου ουδέτερου“.

Αυτή η προσβολή σε βάρος της χώρας μας έχει προφανή στόχο να προκαλέσει την απέχθεια και το μίσος του τουρκικού λαού προς τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας, μια προπαγάνδα που θυμίζει συχνά προετοιμασία για πολύ χειρότερες εξελίξεις.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: που το πάει ο Ερντογάν και το σημερινό κυρίαρχο μπλοκ του κατεστημένου στην Τουρκία;

Θέλουν θερμό ή θερμά επεισόδια και αφορμές για πόλεμο με την Ελλάδα; Ή θεωρούν ότι με τις συνεχείς στρατιωτικές προκλήσεις και πιέσεις, οι οποίες διαρκώς θα κλιμακώνονται, θα βάλουν την Ελλάδα στο τραπέζι για μια “εφ όλης της ύλης” διαπραγμάτευση και με τους τουρκικούς όρους;

Το τραγικό είναι ότι την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν καταγγέλλει αυτήν τη συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά αντίθετα, όπως είπε ο Γ.Γ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντηση του με τον Ερντογάν στις Βρυξέλλες, εκτιμά το βαρύ φορτίο που σηκώνει η Τουρκία, την υποστηρίζει με συστήματα αεροπορικής άμυνας και με στρατιωτική παρουσία για την ασφάλεια της, ενώ τάσσεται στο πλευρό της Τουρκίας στην εισβολή και κατοχή που επιχειρεί στη Συρία, παραμερίζοντας την ομπρέλα που προσφέρει η Τουρκία στις εκεί τζιχαντιστικές και ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Δεν βρίσκεται, όμως, πολύ πίσω από το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε, της οποίας η γραφειοκρατία μπορεί να μην υστερεί σε θερμά λόγια προς τη χώρα μας, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις της, οι οποίες καθορίζουν και την πορεία της Ε.Ε, αποκλείουν την Ελλάδα από Διασκέψεις που αφορούν τη Λιβύη, ενώ τώρα Μέρκελ και Μακρόν τρέχουν να συσκεφθούν στις 17 Μαρτίου σε υψηλότατο επίπεδο με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ερήμην της Ελλάδας και να καθορίσουν πιθανότατα τις αποφάσεις και τις εξελίξεις στα κρίσιμα θέματα που αφορούν την περιοχή.

Είναι θλιβερό ότι για άλλη μια φορά και ίσως την πλέον κρίσιμη, κυβέρνηση και ελληνικό πολιτικό κατεστημένο αρκούνται στα χτυπήματα στην πλάτη από Ε.Ε και ΗΠΑ και δεν υποψιάζονται τη λαιμητόμο που στήνεται.

Το ακόμα θλιβερότερο είναι ότι κυβέρνηση και κατεστημένα κέντρα καλλιεργούν την εντύπωση ότι η Τουρκία είναι απολύτως απομονωμένη, χωρίς να αναρωτιούνται καν μήπως είναι περισσότερο του συνήθους αφελείς. Ή μήπως αυτή η αφέλεια και ο εφησυχασμός και τα σχετικά πανηγύρια για νίκες και θριάμβους, βολεύουν και επαναπαύουν τους πάντες σε αυτή τη χώρα;

 

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας