Ποτέ την Κυριακή: 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων

1492
απεργία

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (OIYE), πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 5/11/2017 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της στον κλάδο του Εμπορίου ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Η Απεργιακή Συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των Σωματείων πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα,  στην ΕΡΜΟΥ (Σύνταγμα), στις 11.00 π.μ. Με αυτή τη συγκέντρωσή τους, μεμπλοκάρισμα των εισόδων καταστημάτων μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους καταναλωτές και με τα πανό που έγραφαν «ποτέ δουλειά την Κυριακή» οι συγκεντρωμένοι απεργοί έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Πολλοί μικροί και μεσαίοι καταστηματάρχες, πάντως, επέλεξαν να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα λειτουργικά έξοδα είναι μεγαλύτερα από τα έσοδά τους τις Κυριακές και ότι το μέτρο αυτό ωφελεί μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές και εγχώριες εμπορικές αλυσίδες.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη από μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας