Ποσοστό εισόδου στην Ευρωβουλή δίνει στη ΛΑΕ δημοσκόπηση του Politico

2640
προεκλογικό

Ποσοστό 2,79% εμφανίζεται να παίρνει στις επερχόμενες ευρωεκλογές η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με πρόβλεψη της γνωστής και με πανευρωπαϊκό κύρος, ιστοσελίδας Politico.eu. Με την αναγωγή στα έγκυρα και τη συμπερίληψη των αναποφάσιστων, η ΛΑΕ διασφαλίζει την επανεκλογή ευρωβουλευτή.  

Σύμφωνα με το Politico, για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, αξιοποιούνται τα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.

Με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η ιστοσελίδα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται με ποσοστό 35,22%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,74%, το ΚΙΝΑΛ με 7,4%, η Χρυσή Αυγή με 7,28% και το ΚΚΕ με 6,8%.

Με τη ΛΑΕ να παίρνει 2,79%, ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 2,59%, το Ποτάμι με 2,1%, το ΜΕΡΑ25 με 1,35%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,28% κ.λπ.

Στελέχη της ΛΑΕ τόνιζαν στην Ίσκρα ότι η δημοσκόπηση που εμφανίζει η Politico, παρότι σαφώς πιο αντικειμενική από τις εξόφθαλμα πληρωμένες και κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις του συρμού που δημοσιεύονται καθημερινά στη χώρα μας για τη χειραγώγηση των πολιτών, δεν αποτυπώνει κι αυτή την πραγματικότητα των τάσεων του εκλογικού σώματος και προφανώς δεν είναι ούτε αυτή ανεπηρέαστη από σκοπιμότητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας