Πομπέο κατά Ρωσίας–Η Μόσχα χλευάζει τον Πομπέο με… Ναπολέοντα Βοναπάρτη!

707
Πομπέο κατά Ρωσίας

Η ανάρτηση Πομπέο, με hashtag #LeadingFromTheFront (ΗγεσίαΑπόΤηνΠρώτηΓραμμή), συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Πούτιν με τις λέξεις Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία! να καλύπτουν το πρόσωπό του.

Ο Μάικ Πομπέο αντέδρασε στις επικρίσεις σχετικά με τη “υποχωρητική” στάση της σημερινής διοίκησης έναντι της Ρωσίας, ισχυριζόμενος ότι καμία κυβέρνηση στις ΗΠΑ δεν ήταν πιο σκληρή εναντίον της από την κυβέρνηση Τραμπ. Η Μόσχα αντέδρασε τρολάροντας τον Πομπέο, καθώς λίγο – πολύ παρομοίασε την κυβέρνηση Τραμπ με τον Βοναπάρτη!

Η ανάρτηση Πομπέο, με hashtag #LeadingFromTheFront (ΗγεσίαΑπόΤηνΠρώτηΓραμμή), συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Πούτιν με τις λέξεις Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία! να καλύπτουν το πρόσωπό του.

“Ρωσία, Ρωσία, Ρωσία… ας μιλήσουμε για τη Ρωσία, ξεπερνώντας το θόρυβο. Καμία διοίκηση δεν ήταν τόσο σκληρή στη Ρωσία όσο και εμείς. Τελεία. Παύλα. Κοιτάξτε τα δεδομένα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο απερχόμενος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Στην απάντησή του στο Twitter το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χλευάζει τις “προσπάθειες” της κυβέρνησης Τραμπ να προκαλέσει τη Ρωσία με τη δηκτική λεζάντα “(Mπράβο) Συνεχίστε έτσι, σκληροί τύποι” με το ίδιο hashtag με την ανάρτηση του Πομπέο, αλλά επισυνάπτοντας τον εμβληματικό πίνακα του ζωγράφου Άντολφ Νόρτεν με τίτλο “Η Υποχώρηση του Ναπολέοντα από τη Μόσχα”. Τα λεγόμενα του Πομπέο παρατίθενται στον πίνακα.

Ο Ναπολέων, ηγέτης της Γαλλίας στις αρχές του 19ου αιώνα, υπέστη ήττα όταν προσπάθησε να εισβάλει στη Ρωσία ηγούμενος των ανδρών του από την πρώτη γραμμή. Παρά τις αρχικές στρατιωτικές επιτυχίες, ο γαλλικός στρατός, αποδεκατιζόμενος από το κρύο του βαρέος ρωσικού χειμώνα και την πείνα αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1345833982856994819?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345833982856994819%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Fpompeo-kata-rosias-i-mosxa-xleyazei-ton-pompeo-me-napoleonta-vonaparti

Πηγή: skai.gr

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας