Πολυνομοσχέδιο: Αυστηροποιείται ο ν. Κατσέλη. Έξω όσοι δεν πληρώσουν τρεις δόσεις

1982
πολυνομοσχέδιο

Ο ν. Κατσέλη, με αυστηρές εντολές της κυβέρνησης και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις των τραπεζών, έχει ήδη αυστηροποιηθεί και έχει καταστεί, σχεδόν, απροσπέλαστος για τους δανειολήπτες και ειδικά για τους πιο φτωχούς των δανειοληπτών.

Κάθε μέρα τα ειρηνοδικεία της χώρας κατακλύζονται από κόσμο που εκδικάζεται η αίτησή του για ένταξη στο ν. Κατσέλη.

Οι απορριπτικές αποφάσεις των ειρηνοδικείων, δυστυχώς, εντελώς αδικαιολόγητα,  πέφτουν ως βροχή, ρίχνοντας στην απελπισία και συχνά στην αυτοκτονία, πολλούς έντιμους συμπολίτες μας, που η κρίση τους καταπλάκωσε.

Τώρα, με τις τροποποιητικές ρυθμίσεις καρμανιόλα του Πολυνομοσχεδίου όσο έχουν καταθέσει αίτηση ένταξης στο ν. Κατσέλη και δεν μπορέσουν να πληρώσουν τρεις, οποιεσδήποτε και όχι κατ’ ανάγκην διαδοχικές, δόσεις μέχρι την οριστική απόφαση, τότε χάνουν την ένταξη και επομένως και την πρώτη κατοικία τους.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις, αν ένας πλειστηριασμός ακινήτου κηρυχθεί άγονος, επισπεύδεται, ο πλειστηριασμός που θα ακολουθήσει, και γίνεται το πολύ εντός 48 ημερών και με τιμή κατώτερη της αρχικά ορισθείσας.

Επίσης, με την αίτηση υπαγωγής στο ν. Κατσέλη, ο οφειλέτης καταθέτει δήλωση που δίνει την δυνατότητα να αίρεται για τον πιστωτή του το τραπεζικό απόρρητο για τους λογαριασμούς του και άλλα τραπεζικά προϊόντα και μάλιστα σε αναδρομική βάση με ορίζοντα την προηγούμενη πενταετία.

Ο ν. Κατσέλη, με τις συνεχείς αυστηροποιήσεις του, πάει τελικά να καταστεί δώρο άδωρο και φυσικά εκπνέει από 1/1/2019.

Όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για προστασία, σε κάθε περίπτωση, της πρώτης κατοικίας και της μη διεξαγωγής πλειστηριασμών για ακίνητη περιουσία κάτω των 300 χιλιάδων ευρώ, έχουν πάει περίπατο.

Αντί να εφαρμοσθεί στη χώρα πολιτική διευρυμένης σεισάχθειας των ιδιωτικών χρεών, νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίστανται τη μεγαλύτερη αρπαγή και καταλήστευση ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων από καταβολής ελληνικού κράτους.

Η Ελλάδα, ίσως, στην έκταση της καταλήστευσης ακίνητης περιουσίας να έχει ήδη τα πρωτεία στον κόσμο και να ετοιμάζεται, με το πρόγραμμα πλειστηριασμών που έχει εξαγγελθεί, να σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας