Πολλές χιλιάδες στην πορεία των συνταξιούχων. Η Λαϊκή Ενότητα συμμετείχε και στηρίζει

2409
πορεία

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας αποτελούμενη από το Γενικό Γραμματεία Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Γιάννη Δούκα και Χρήστο Παπαδέα παρευρέθηκε σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Η πορεία, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι από πολλές πόλεις της Ελλάδας, ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και κατέληξε στο Σύνταγμα όπου ήταν και ο κεντρικός χώρος της αγωνιστικής κινητοποίησης.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες των συνταξιούχων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές παλαιών και νέων μνημονίων ενάντια στις νέες περικοπές των συντάξεων, ενάντια στη νέα μείωση του αφορολόγητου, ενάντια στην επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Ένα μόλις χρόνο άντεξαν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι μετά το νόμο Κατρούγκαλου δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις.

Πριν ακόμη περάσει ένας μήνας από τις νέες περικοπές έχουμε νέα απαγόρευση αύξησης των συντάξεων μέχρι το 2022, έχουμε τη μείωση του αφορολόγητου να έρχεται πιο κοντά από το 2020 που ψήφισαν τον περασμένο μήνα, έχουμε την παράταση μέχρι τον Αύγουστο του 2018 της αναστολής της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε όλους εργαζόμενους του κλάδου καθώς και της αρχής της ισχύος της ευνοϊκότερης συλλογικής σύμβασης σε περίπτωση συρροής.

Τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και οι τραγικές συνέπειες που φέρνουν στην ελληνική κοινωνία φαίνονται καθημερινά όλο και περισσότερο.

Αυτό που απαιτείται για τη στήριξη και όχι την περαιτέρω συρρίκνωση των συντάξεων και εν γένει των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν είναι ξεκομμένο από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές δεν είναι ξεκομμένο από την ανάγκη της εφαρμογής μια συνολικής εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που θα εμπεριέχει την κατάργηση των μνημονίων, τον τερματισμό της λιτότητας, την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, γενναία «σεισάχθεια» – «διαγραφή» στο ιδιωτικό χρέος, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού φιλολαϊκού προγράμματος.

sintaksiouxou poreia 1

sintaksiouxou poreia 3

sintaksiouxou poreia 2

sintaksiouxou poreia 5 (1)

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας