Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε: ομόφωνη απόφαση για την εναλλακτική πρόταση, για το μέτωπο και την ανατροπή

6724
λα-ε

Συνεδρίασε σήμερα, Κυριακή 15/1/2017 το Πολιτικό Συμβούλιο (Π.Σ) της ΛΑ.Ε.
Έληξαν με ιδιαίτερη επιτυχία, αργά το απόγευμα της Κυριακής 15/1, οι εργασίες του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας, που ξεκίνησαν το πρωί και βασίστηκαν στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) στο Π.Σ, η οποία ήταν αποτέλεσμα προωθητικής πολιτικής σύνθεσης, που διασφαλίστηκε μετά από εξαντλητική πολιτική συζήτηση στην ΠΓ και διανεμήθηκε ως γραπτό κείμενο στα μέλη του Π.Σ αρκετές μέρες πριν την συνεδρίασή του.
Τη συνεδρίαση άνοιξε με πολιτική ομιλία του ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ένας διαφορετικός κόσμος αναδύεται εντός του 2017 στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο οποίος θέτει σε δοκιμασία την ύπαρξη της Ευρωζώνης και πιθανότατα της ΕΕ και βάζει σε κρίση την λεγόμενη “παγκοσμιοποίηση” των αγορών. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βάρβαρος και καταστροφικός αν η πραγματική Αριστερά δεν μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και τη διαμόρφωσή του».
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι κυβερνητικοί υπάλληλοι των Αθηνών έχουν καταστεί μπαλάκι ανάμεσα στη Γερμανία του Σόιμπλε και το ΔΝΤ και άβουλοι και μοιραίοι είναι έτοιμοι να επικυρώσουν νέα σκληρά μέτρα με δραστική μείωση του αφορολόγητου, περαιτέρω μεγάλη μείωση των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ και δραστικό “κόφτη”.
Ο ελληνικός λαός αυτήν την ώρα δεν έχει δίλημμα αν τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοσθούν μαζί με το ΔΝΤ ή μόνο από την γερμανική ΕΕ του Σόιμπλε, αλλά απορρίπτει συνολικά την νέα λεηλασία από όπου και αν προέρχεται. Αυτήν την ώρα ένα μεγάλο κύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ σαρώνει την κοινωνία και βρίσκει μεγάλη πλειοψηφική απήχηση ιδιαίτερα μέσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ΛΑ.Ε επιδιώκει να εκφράσει αυτό το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ και να του προσδώσει ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο με την ακύρωση της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών κατ την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους».
Στη συνέχεια μίλησε το μέλος της ΠΓ Δημήτρης Στρατούλης παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της πολιτικής καμπάνιας της ΛΑ.Ε για την προώθηση της εναλλακτικής πρότασής μας και τη συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Π.Σ της ΛΑ.Ε μίλησαν 35 μέλη του, σ’ ένα κλίμα γόνιμου, πλούσιου και ουσιαστικού διαλόγου, καταθέτοντας πλήθος προτάσεων, προσθηκών, παρατηρήσεων και προτάσεων στο σχέδιο πολιτικής απόφασης, που είχε ωφς βάση την εισήγηση της ΠΓ.
Οι προτάσεις, προσθήκες, τροπολογίες που κατατέθηκαν επί της εισήγησης της ΠΓ από τα μέλη του ΠΣ συγκεντρώθηκαν και έγιναν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που είχε επιλεγεί από την αρχή της συνεδρίασής του (Δ. Στρατούλης, Παν. Σωτήρης, Αντ. Νταβανέλος, Δ. Σαραφιανός, Ν. Γαλάνης).
Η εισήγηση της ΠΓ, όπως τελικά διαμορφώθηκε από την επιτροπή Πολιτικής Απόφασης, που προτάθηκε για ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Π.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ και θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο.
Η Πολιτική Απόφαση αναφέρεται αναλυτικά στις σοβαρές ανατροπές που συντελούνται στις διεθνείς εξελίξεις και προκαλούν ρωγμές και αμφισβητήσεις της «παγκοσμιοποίησης» των αγορών και στην ανάγκη η Αριστερά να δώσει εναλλακτική διέξοδο με συγκεκριμένο σχέδιο σε προοδευτική και βιώσιμη κατεύθυνση σε αντιπαράθεση με το νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.
Αναφέρεται επίσης στην κλιμάκωση της κρίσης αλλά και της αμφισβήτησης της ΕΕ και της Ευρωζώνης κυρίως από φτωχά λαϊκά στρώματα.
Επισημαίνει τα πολιτικά αδιέξοδα της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ, την ανάγκη αντιμνημονιακής ανατροπής και συγκρότησης πολιτικού μετώπου αντιμνημονιακών και αριστερών δυνάμεων. Επίσης κάνει μία αποτίμηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, χαράσσει κατευθύνσεις για την ανάπτυξή τους. Τέλος περιγράφει ορισμένα μέτρα και κατευθύνσεις για την ενίσχυση της τρέχουσας πολιτικής καμπάνιας της ΛΑ.Ε.

1 σχόλιο

  1. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ,ΟΧΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας