Πολεμικός “πυρετός” Κίνας εναντίον ΗΠΑ και Ταιβάν-Πεκίνο απειλεί με αιφνιδιαστικό πλήγμα!

2064
Κίνας εναντίον ΗΠΑ και Ταιβάν

Πρωτοφανείς πολεμικές απειλές εκτόξευσε η Κίνα κατά των ΗΠΑ και της Ταιβάν μέσω του επίσημου οργάνου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.  

Το Πεκίνο υιοθετεί πολεμική ρητορική απειλώντας με αιφνιδιαστικό πρώτο πλήγμα ακόμη και τις ΗΠΑ γεγονός που δείχνει πως πλησιάζει η “ώρα μηδέν” για την Ταιβάν.

“ΗΠΑ και Ταϊβάν μπορεί να δεχτούν ξαφνικό πλήγμα ανά πάσα στιγμή”

“Ένα αμερικανικό C-146A Wolfhound προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Taipei Songshan την Πέμπτη το πρωί και έκανε μια σύντομη στάση για να παραδώσει ένα πακέτο στην νέα διευθύντρια του Αμερικανικού Ινστιτούτου στην Ταϊβάν (AIT), Sandra Oudkirk.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας απάντησε προειδοποιώντας τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά.

Οι ΗΠΑ και το νησί της Ταϊβάν αισθάνονται μεγάλη πίεση από την αυξανόμενη δύναμη της ηπειρωτικής χώρας (Κίνα) και την προετοιμασία για πιθανό στρατιωτικό αγώνα. Οι αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) όχι μόνο απορρίπτουν την επανένωση, αλλά διατηρούν την άγρια ​​φιλοδοξία να επιδιώκουν «ανεξαρτησία». Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ έχουν επίσης την πρόθεση να περιορίσουν την άνοδο της Κίνας παίζοντας το «χαρτί της Ταϊβάν». Έτσι, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το νησί της Ταϊβάν κυριεύονται από στρατηγικό άγχος ότι η ηπειρωτική χώρα μπορεί τελικά να επιλύσει το ζήτημα της Ταϊβάν με τη βία.

Αντί να χαλαρώσουν οι εντάσεις και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι στο πλαίσιο της «ενιαίας Κίνας»,  ΗΠΑ και Ταϊβάν προσπάθησαν να αλλάξουν τη στρατηγική στάση τους στα Στενά μέσω τακτικής «Διαίρει και Βασίλευε», ελπίζοντας να συντρίψουν τη θέληση της ηπειρωτικής χώρας.

“Έχουμε στρατηγική κυριαρχία στα Στενά της Ταιβάν”

Η ηπειρωτική χώρα έχει στρατηγική κυριαρχία στα στενά της Ταϊβάν. Μπορεί να αναπτύξει συντριπτική στρατιωτική ικανότητα εάν χρειαστεί, και έχει την αποφασιστική βούληση να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμη σε μια αναμέτρηση για το ζήτημα της Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ και η Ταϊβάν προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση ότι μια δημοκρατική Ταϊβάν δεν θα δεχτεί την ενοποίηση με οποιαδήποτε μορφή και ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στη χρήση της στρατιωτικής ισχύος για να υπερασπιστούν το νησί.

Η αποστολή αεροσκάφους της Αεροπορίας των ΗΠΑ αγγίζει την κατώτατη γραμμή της ηπειρωτικής χώρας και είναι μια προσπάθεια να εκδιωχθεί η ηπειρωτική χώρα από την περιοχή.

“Δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ταιβάν οι ΗΠΑ”

Οι ΗΠΑ έχουν την ισχυρότερη συνολική εθνική στρατιωτική δύναμη, αλλά οι περισσότερες από αυτές δεν μπορούν να αναπτυχθούν τεχνικά στα Στενά της Ταϊβάν και οι ΗΠΑ δεν έχουν δημόσια υποστήριξη ή εθνική βούληση να χρησιμοποιήσουν αυτή τη στρατιωτική δύναμη για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν.

Η Κίνα δεν προκαλεί τις ΗΠΑ, αλλά η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας. Στα στενά της Ταϊβάν, η Κίνα έχει πλήρως το ηθικό δικαίωμα να κυριαρχεί. Σε αυτήν την περιοχή, ο νόμος κατά της απόσχισης από την ηπειρωτική χώρα έχει ανώτατη εξουσία.

Για αρκετό καιρό, αυτό που συνέβαινε στα Στενά της Ταϊβάν ήταν ένα παιχνίδι μεταξύ της στρατηγικής προόδου της ηπειρωτικής χώρας και της τακτικής διαταραχής από ΗΠΑ και Ταϊβάν.

Οι δύο τελευταίες φαίνεται να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η πρόοδος της στρατιωτικής συσσώρευσης της ηπειρωτικής χώρας είναι προφανής, με τις στρατιωτικές ασκήσεις να κινούνται όλο και περισσότερο προς πραγματικά πρότυπα μάχης.

“Θα σας τιμωρήσουμε ανά πάσα στιγμή”

Η ηπειρωτική χώρα (Κίνα) μπορεί να τιμωρήσει σοβαρά  τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν ανά πάσα στιγμή.

Η ηπειρωτική χώρα έχει την πρωτοβουλία για το πότε και πώς να τους τιμωρήσει, καθώς μπορεί να συγχρονίσει την επιλογή με τη στρατηγική απέναντι στην Ταϊβάν για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ηπειρωτική χώρα ενισχύει τον έλεγχο, αφήνοντας όλο και λιγότερο χώρο για τις ΗΠΑ και την Ταϊβάν, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο “μικρά κόλπα” για να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα.

Αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει αισθητό μόνο στον τομέα της κοινής γνώμης και δεν μπορεί να αλλάξει το χάσμα ισχύος και τη γενική τάση.

Οι ΗΠΑ και το νησί της Ταϊβάν γνωρίζουν ξεκάθαρα ότι η ηπειρωτική χώρα έχει διαμορφώσει την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσει βία όταν το επιλέξει…

Πότε η ηπειρωτική χώρα θα πετάξει τα μαχητικά της πιο κοντά στο νησί της Ταϊβάν; Πότε θα πετάξει πάνω από το νησί ή πότε θα εκτοξεύσει πυραύλους πάνω από το νησί για να αποτρέψει τις αρχές της Ταϊβάν;

“Προετοιμαστείτε για ξαφνικό πλήγμα”

Η απάντησή μας είναι: ανά πάσα στιγμή.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στο στάδιο της προσγείωσης ενός στρατιωτικού αεροσκάφους στο νησί της Ταϊβάν, κλιμακώνοντας την κατάσταση σε σημείο στρατιωτικής δράσης, κάθε βήμα που λαμβάνουν μπορεί να προκαλέσει στρατιωτική τριβή και αντιπαράθεση.

Πρέπει να καταλάβουν ότι η ηπειρωτική χώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για τέτοιου είδους συγκρούσεις, τόσο από την άποψη της πραγματικής δράσης όσο και της θέλησης.

Συμβουλεύουμε τις ΗΠΑ και το νησί της Ταϊβάν να μην κρίνουν την κατάσταση και να μην υποτιμούν την αποφασιστικότητά μας και τη βούλησή μας να τιμωρήσουμε την πρόκλησή τους.

Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ένα ξαφνικό χτύπημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας