Ποιοι είναι οι βασικοί υπουργοί της νέας ιταλικής κυβέρνησης

867
υπουργοί

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε χθες τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του, επιδιώκοντας να τηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος 5 Αστέρων, και συνάμα να τονίσει την προσήλωσή του στην Ε.Ε.

Οι βασικοί υπουργοί του νέου κυβερνητικού σχήματος είναι οι εξής:

Υπουργός Οικονομίας ο ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, 53 ετών, από το Δημοκρατικό Κόμμα, ακραιφνής “ευρωπαϊστής” με ιδιαίτερη ανάμιξη στην άσκηση πιέσεων προς την Ελλάδα το 2015. Πηγή της Ε.Ε., επευφημώντας την υπουργοποίησή του, ανέφερε ότι “ξέρει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τη λειτουργία τους (…) Είναι πλεονέκτημα να έχει κάποιον με τέτοια εμπειρία”.

Ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

Υπουργός Εξωτερικών ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), ο 33χρονος Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος αναγκάστηκε να απαρνηθεί τον τίτλο του αντιπροέδρου, που κατείχε στην απερχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι. Σταθερή επιδίωξή του είναι η αυτοπροβολή του ως προσηλωμένου στην Ε.Ε.

O Λουίτζι Ντι Μάιο

Υπουργός Εσωτερικών η Λουτσιάνα Λαμοργκέζε, 66 ετών, είναι η μοναδική «τεχνοκράτης» υπουργός της νέας κυβέρνησης, που δεσμεύεται να εγκαταλείψει την αντιμεταναστευτική πολιτική του προκατόχου της, Ματέο Σαλβίνι. Ταυτόχρονα, όμως, να υλοποιήσει την πολιτική της Ε.Ε. για εγκλωβισμό των μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία ώστε να εμποδίζεται η μετακίνησή τους προς τις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και κυρίως προς Γερμανία και Γαλλία.

Η Λουτσιάνα Λαμοργκέζε

Υπουργός Άμυνας ο Λορέντσο Γκουερίνι, 52 ετών, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι. Προερχόμενος από τη Χριστιανοδημοκρατία, θεωρείται άνθρωπος του “βαθέος κράτους”, με ιδιαίτερες σχέσεις με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο Λορέντσο Γκουερίνι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας