Ποινικοποιούν τον αγώνα των εργατών της ΣΙΝΕΔΟΡ. Συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια

1397
σιδενόρ

ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ. Δικαίωση στον αγώνα των εργατών και του Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ. Η ποινικοποίηση του αγώνα ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Αναβάλλεται η κάθοδος που είχε προγραμματίσει για την Τετάρτη το Σωματείο και οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Μαρούσι), καθώς η εργοδοσία προχωρά ένα βήμα περαιτέρω για να σπάσει και να κάψει το ηθικό των εργατών, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους, ποινικοποίηση που εναρμονίζεται πλήρως με το νέο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ, το δόγμα «νόμος, τάξη, έλεγχος και καταστολή», αλλά και με την προσπάθεια να ελέγξει και να αδρανοποιήσει τα συνδικάτα, μέσω του «φακελώματος» συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις απεργίες.

Μάλιστα, με διαδικασίες fast track, επιδόθηκε το κλητήριο θέσπισμα στα μέλη του Σωματείου, που καλούνται να κάτσουν στο εδώλιο του «κατηγορουμένου», την Τετάρτη 24 Ιούλη και ώρα 11πμ., στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για τον εμβληματικό τους αγώνα για ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας. Την ίδια ώρα το Σωματείο, καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Η εργοδοσία ζητεί να κηρυχθεί ο αγώνας των εργαζομένων παράνομος και καταχρηστικός και για κάθε στάση εργασίας που πραγματοποιούν… 5.000 ευρώ. Με το δεδομένο πως πραγματοποιούν 4 στάσεις εργασίας την ημέρα, η εργοδοσία ζητεί… 20.000 ευρώ ημερησίως!!!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ:

Την εργοδοτική τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία με ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣΔΙΩΞΕΙΣ εναντίον ΟΛΩΝ των μελών του σωματείου, προκαλώντας αύριο Τετάρτη 24/7/2019 (το χαρτί επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή σήμερα στις 12:00 με την διαδικασία του κατεπείγοντος!) δικάσιμο αγωγή στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

Προφανώς τρομοκρατημένοι από το αποτέλεσμα της χθεσινής γενικής συνέλευσης -στην οποία επανανομιμοποιηθηκε με συντριπτικά ποσοστά το Δ.Σ. για τις όποιες κινητοποιήσεις- και προκειμένου να ανακοπεί η μαζική κάθοδος για διαμαρτυρία στα κεντρικά της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα, αντιδρούν με τα μόνα «όπλα» που αντιλαμβάνονται ως απάντηση στο δίκαιο αίτημα της γενικής συνέλευσης για υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.

Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τον «κοινωνικό εταιρισμό» με ασφαλίτες και δικαστήρια, θυμίζουν μαύρες εποχές της παγκόσμιας ιστορίας, με την διαφορά οτι οφείλουν να απολογηθούν στην σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αν ΑΥΤΗ είναι η άποψη τους για την όποια «ανάπτυξη», τους την χαρίζουμε… και θα στείλουμε τις γυναίκες και τα παιδιά μας να το εξηγήσουν σε αυτούς.

Όπως είναι αντιληπτό, το αυριανό κατέβασμα στην Αθήνα που τόσο τρομοκράτησε αυτούς που φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα μας με σοβαρά επιχειρήματα και πειστικά πραγματικά στοιχεία,αναβάλλεται για το άμεσο μέλλον.

Καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς, την ΓΣΕΕ, την ΠΟΕΜ, το ΕΚΘ, και συλλογικότητες – και όλους όσους αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αδικίας,

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

ΛΑΕ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΣΙΝΕΔΟΡ

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, δηλώνει για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή της στους απεργούς εργαζόμενους της ΣΙΔΕΝΟΡ, που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, και καλεί αύριο Τετάρτη 24/7, ώρα 11.00΄π.μ. στα Δικαστήρια, με βάση το κάλεσμα αλληλεγγύης του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ.

Η εργοδοσία, προκειμένου να ανακόψει την αποφασισμένη από συνέλευση των εργαζομένων κάθοδό τους στην Αθήνα και συγκέντρωση – διαμαρτυρία στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, αλλά κυρίως τους διεκδικητικούς αγώνες τους, τους «σέρνει» στα δικαστήρια, και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγουσες, αφού τους παρέδωσε σήμερα το κλητήριο θέσπισμα, και η δίκη γίνεται αύριο στις 12.00΄.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ για Σ.Σ.Ε., με ανάκτηση απωλειών, οι οποίες ανέρχονται στο 35% του μισθού τους στη 10η περίοδο των μνημονίων,  κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας, είναι δίκαιος και πρέπει να είναι νικηφόρος.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας