Ποιά είναι η αλήθεια για τα μέτρα της ΝΔ;

1132
πανδημίας

Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, αλλά και το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που παρουσιάζεται από τα κυρίαρχα συστημικά μέσα. Σπανίως Κυβέρνηση είχε τέτοια στήριξη από τα ΜΜΕ και φυσικά αυτό δεν οφείλεται στην αποτελεσματικότητα της πολιτικής της, αλλά στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών έχουν κι άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από την κυβέρνηση!.

Πως παρουσιάζονται τα μέτρα της Κυβέρνησης;

Το λογικό θα ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού, όπως και άλλα θέματα, να κριθούν με βάση τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό και γενικά δεν γίνεται για όλα τα θέματα.

Παραδείγματος χάριν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού κρίθηκαν με βάση το τι συνέβη πέρυσι και συνεπώς ήταν επιτυχία το γεγονός ότι φέτος δεν είχαμε νεκρούς, άρα πιστώνεται ως επιτυχία στην κυβέρνηση. Ότι έχουν αποτεφρωθεί μέχρι στιγμής, πάνω από 100.000 στρέμματα δασικής έκτασης δεν απασχολεί κανέναν.

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, βασίστηκαν σε μέτρα που είχαν ψηφιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πολλά από τα οποία ήταν παροχές προς το ιδιωτικό κεφάλαιο, τα οποία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ενίσχυσε στα πλαίσια των ταξικών επιλογών της.
Συγκεκριμένα:

1) Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τα μερίσματα των εταιρειών, από το 15% στο 10% και η σημερινή κυβέρνηση έρχεται και τους κατεβάζει στο 5%. Το ίδιο συνέβη και με την μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ψηφίσει την μείωση της φορολογίας κατά 1% κάθε χρόνο, δηλαδή σε βάθος τριετίας θα κατέβαινε στο 25%. Η σημερινή κυβέρνηση το μείωσε άμεσα από 28% στο 24%.

2) Η μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα από 22% στο 9% έχει πολύ μικρή ωφέλεια για μισθωτούς και συνταξιούχους, μεγαλύτερη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όμως θα εφαρμοστεί για τα εισοδήματα του 2020, ενώ η μείωση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις από το 2019!!!!! Είναι μια σαφής επιλογή της κυβέρνησης υπέρ του μεγάλου πλούτου.

3) Η διατήρηση του αφορολόγητου συνδέεται (σύμφωνα με δημοσιεύματα) με την αύξηση των ηλεκτρονικών αγορών, δηλαδή ουσιαστικά το αφορολόγητο μειώνεται, αν δεν αυξηθούν οι ηλεκτρονικές αγορές.

4) Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που παρουσιάζεται με τόσο πανηγυρικό τρόπο, εφόσον δεν συνοδεύεται με ανακεφαλαιοποίηση – ενίσχυση των Ταμείων, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μείωση των συντάξεων.

5)Το σπουδαιότερο όμως είναι οι ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση δια των Γεωργιάδη – Βρούτση, τάχα για την ανάπτυξη.
Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν κυριολεκτικά 4ο μνημόνιο και μάλιστα μετά την λήξη του προγράμματος και θα οδηγήσουν σε καθαρή μείωση μισθών.
Η εξαίρεση περιοχών ή κλάδων, που επικαλείται η κυβέρνηση τάχα για λόγους οικονομικών δυσκολιών, των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, θα οδηγήσει σε γενίκευση εφ’ όσον και οι υπόλοιποι εργοδότες ομοειδών κλάδων, όπως είναι λογικό, δεν θα δεχθούν για λόγους ανταγωνισμού να αναλάβουν μεγαλύτερο εργατικό κόστος από αυτό των ανταγωνιστών τους.

6) Οι ρυθμίσεις για τα συνδικάτα, οδηγούν κυριολεκτικά σε κατάργηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Γενικών Συνελεύσεων, αφού υποβαθμίζουν τα συλλογικά όργανα , δεν θεωρούν δηλαδή απαραίτητη την συλλογική διαδικασία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εργαζομένων, για την λήψη αποφάσεων.

Συνολικά οι προτάσεις της κυβέρνησης στο όνομα του: «ανάπτυξη για όλους» θα έχουν σαν συνέπεια τον πλούτο για τους λίγους και την φτώχεια για τους πολλούς.
Το νομοσχέδιο εμπεριέχει την αντίληψη: ανάπτυξη ανεξάρτητα προϋποθέσεων περιβαλλοντικών, εργασιακών ή άλλων, που σημαίνει «οι εργαζόμενοι να είναι ευχαριστημένοι όταν εργάζονται, ανεξάρτητα από συνθήκες και αμοιβές»
Η αλήθεια θα φανεί ούτως ή άλλως το επόμενο διάστημα.

Δεν πρέπει όμως να πάθουμε για να μάθουμε.

Πρέπει οι εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία, να αντισταθούμε στην ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των μέτρων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας