ΠΟΕΔΗΝ: Αφού χιλιάδες εμβολιασμένοι υγειονομικοί νοσούν σπίτι-Γιατί δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι;

764
ΠΟΕΔΗΝ: Αφού χιλιάδες εμβολιασμένοι υγειονομικοί νοσούν

ΠΟΕΔΗΝ: Αφού εργάζονται οι υγειονομικοί που νοσούν γιατί δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι;

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ασκεί για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κάνοντας λόγο για «ξεχαρβαλωμένο σύστημα» την ώρα που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα καθώς βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό αν και εμβολιασμένοι.

«Πάνω από 2000 συνάδελφοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σπίτι τους επειδή νοσούν από κορονοϊό. Νοσοκομεία στην Αττική έχουν 30 με 50 συναδέλφους που νοσούν, και ο αριθμός κάθε ημέρα μεγαλώνει. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κακό χάλι λόγω και των 7.000 αναστολών και 2.000 συνταξιοδοτήσεων σημειώνει ο κ. Γιαννάκος και ζητά από το Υπουργείο Υγείας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως την απόσυρση του μέτρου για επιστροφή στην εργασία νοσούντων υγειονομικών, την ενίσχυση του συστήματος και την κατάργηση της αναστολής παράλληλα με καθημερινά τεστ στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

«Τι αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας; Να γυρίζουν πίσω στην εργασία στις 5 ημέρες οι νοσούντες συνάδελφοι από κορονοϊό ακόμη και εάν ακόμη νοσούν και εμφανίζουν συμπτώματα. Όσοι συνάδελφοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων αποφάσισαν να εργάζονται κανονικά. Το πάνε για ανοσία της αγέλης στο υγειονομικό προσωπικό με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω νοσοκομειακής διασποράς» επισημαίνει ο ίδιος χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη αυτή την τακτική.

«Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους για αποφυγή της διασποράς και τώρα επιβάλλουν την εργασία των νοσούντων εμβολιασμένων που μεταδίδουν τον ιό. Μετά όλα αυτά τι νόημα έχει να μην εργάζονται οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι με καθημερινά rapid test; Τα νοσοκομεία ξεγυμνώθηκαν από προσωπικό, οι ασθενείς κινδυνεύουν. Εμείς καλούμε τους συνάδελφους να εμβολιασθούν. Οι ίδιοι θα ρισκάρουν πολύ περισσότερο τη ζωή τους δουλεύοντας χωρίς να έχουν εμβολιασθεί. Αφού όμως στα νοσοκομεία θα εργάζονται οι νοσούντες εμβολιασμένοι συνάδελφοι που αποδεδειγμένα πια μεταδίδουν τον ιό γιατί δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι;» διερωτάται ο ίδιος.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλούν και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ καθώς φαίνεται αύξηση νοσηλειών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο οποίο έγιναν χθες 60 εισαγωγές περιστατικών covid σε αντίθεση με τα 40 που γίνονταν στις προηγούμενες εφημερίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας