Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία

1550
Πλημμύρες

Ισχυρές συνεχόμενες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην Κέρκυρα, τους Παξούς και περιοχές της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας, με πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Στην Κέρκυρα η κακοκαιρία έπληξε και πάλι κυρίως τη Λευκίμμη, όπου χθες το απόγευμα κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της γυναίκα οδηγός, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά που είχαν μετατρέψει σε ορμητικούς χείμαρρους τους δρόμους της πόλης. Η γυναίκα σώθηκε χάρη στις ηρωικές προσπάθειες πολιτών, που κατόρθωσαν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.
Όπως αναφέρεται, δέντρο στη περιοχή της Γαρίτσας ξεριζώθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητο, ενώ στους Παξούς οι δρόμοι του Γάιου, της πρωτεύουσας του νησιού, έχουν καταστεί αδιάβατοι.
Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή και οι κάτοικοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους ώστε να μην εκτίθενται σε κινδύνους. Εντούτοις, τίποτα δεν έχει ειπωθεί ακόμη από αρμόδιους φορείς, για το ότι η Λευκίμμη αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες προβλήματα από πλημμύρες, λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.
Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Ήπειρο. Στο γεφύρι του Κόκκορη, στους Κήπους Ζαγορίου, το ποτάμι υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομία και πυροσβεστική για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ πολλά αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.
Κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου της Ηπείρου. Λόγω καταπτώσεων βράχων και κατολισθήσεων, κλειστός είναι ο  δρόμος στα Μπέσια του Δήμου Δωδώνης, προς τα χωριά Κράψη και Ανατολική, καθώς και προς Σκαμνέλι, Βρυσοχώρι στα Ζαγόρια. Στο 104ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ αποκομμένο είναι το χωριό Πλαίσιο Φιλιατών.
Μεγάλες κατολισθήσεις επίσης, αλλά και φερτά υλικά από τους χειμάρρους, έχουν κόψει την κυκλοφορία προς το Μολυβδοσκέπαστο και τους Πάδες στην Κόνιτσα. Στο Παλιοσέλι της Κόνιτσας γίνεται προσπάθεια από μηχανήματα του δήμου και της πολιτικής προστασίας να σωθεί από τα ορμητικά νερά το γεφύρι. Στα Τζουμέρκα, σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στο Μαυρολάγκαδο και την Πλατανούσα.
Στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, στη θέση Τέροβο, σημειώνονται συνεχείς κατολισθήσεις.
Ανάλογα σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου έκλεισε από κατολίσθηση η Εθνική Οδός Αντιρίου – Ιωαννίνων στη θέση Κλεισούρα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ 10 άτομα που βρίσκονταν σε δυσχερή θέση μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι.
Στην περιοχή του Μεσολογγίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ πέντε άτομα που κινδύνευαν, μεταφέρθηκαν και αυτά σε ασφαλές σημείο, ενώ  προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές του Αιτωλικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας