Πλαστογραφήσεις, σύμπραξη με αντικομμουνιστές και συγκάλυψη του ΝΑΤΟ

2844
πλαστογραφήσεις

Σε τραγέλαφο εξελίσσεται η συλλογή υπογραφών “ανθρώπων της διανόησης και της Τέχνης” για την υποστήριξη της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, μετά την αποκάλυψη ότι τρεις τουλάχιστον από τους εμφανιζόμενους ως υπογράφοντες είτε δεν ήξεραν τίποτα για το κείμενο (Νένα Βενετσάνου και Λένα Αλκαίου) είτε είχαν αρνηθεί να το υπογράψουν (Κυριάκος Κατζουράκης). 

Οι οξύτατες διαμαρτυρίες των τριών καλλιτεχνών για την πλαστογράφηση της υπογραφής τους, έρχονται να συμπληρώσουν την αλγεινή εντύπωση που προκάλεσε στον αριστερό και δημοκρατικό κόσμο η συμπερίληψη μεταξύ των υπογραφόντων προσώπων όπως ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής.

Είναι γνωστό ότι ο πρώτος έχει αναλάβει εδώ και χρόνια, μαζί με τον Στάθη Καλύβα, την αναθεώρηση της ιστορίας της Μεγάλης Δεκαετίας του 1940, με το ξέπλυμα των ταγματαλήτικων συμμοριών και της παρακρατικής βίας σε βάρος της Αριστεράς και της εαμικής Εθνικής Αντίστασης.

Όπως είναι γνωστή και η εν γένει δημοσιογραφική συμπεριφορά του δεύτερου, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα σαν αποτελέσματος… καβγά για το ποδόσφαιρο! Σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια του ίδιου και του ΣΚΑΪ στον οποίο εργαζόταν τότε, να συγκαλυφθεί η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Τόσο η πλαστογράφηση υπογραφών όσο και η συμμετοχή προσώπων με αποδεδειγμένο αντικομμουνιστικό και απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό πολιτικό ρόλο, θέτουν σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης γι’ αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών. Που δεν είναι άλλοι, φυσικά, από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, όπως προκύπτει και από την παρουσία μεταξύ των υπογραφόντων σχεδόν της μισής Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι αθλιότητες αυτές συνοδεύουν την απόπειρα να παρουσιαστεί η επαίσχυντη συμφωνία επέκτασης του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική, σαν δήθεν υπηρεσία προς την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών. Και από την άποψη αυτή, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η απουσία της όποιας αναφοράς στο κείμενο στην ιμπεριαλιστική ευρωατλαντική συμμαχία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΗΠΑ στην επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι δεδομένο πως με πλαστογραφήσεις, συμπράξεις με δηλωμένους αντικομμουνιστές που λειτουργούν ως “πλυντήρια” του φασισμού, και με αποκρύψεις γεγονότων, δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει αποδεκτή η νατοϊκή συμφωνία από τον ελληνικό λαό. Οι ενέργειες αυτές προδίδουν, απλώς, τον πανικό εκείνων που με την πολιτική της υποταγής στον ευρωατλαντισμό θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας