Πολύς κόσμος, παρά την καταρρακτώδη βροχή, στο φεστιβάλ unity της ΛΑ.Ε

2974
πλήθος

Η καταρρακτώδης βροχή ματαίωσε όλο το βραδινό Σαββατιάτικο πρόγραμμα του Unity Festival. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ ό,τι ο περισσότερος κόσμος έφυγε ή δεν ήρθε καν στο Unity, λόγω του κατακλυσμού, αρκετοί ηρωικοί έμειναν και βρήκαν καταφύγιο  στο μεγάλο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, το οποίο ανακαλύφθηκε μετά από πολλές ταλαιπωρίες την τελευταία στιγμή και πραγματοποιήθηκε η κεντρική συζήτηση.

Στη συζήτηση αυτή, η οποία τελικά έγινε με αρκετό κόσμο και πολύ ενδιαφέρον, συμμετείχαν ο Παναγιώτη Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. και τρεις διακεκριμένοι αριστεροί διανοούμενοι και πανεπιστημιακοί: ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Δημήτρης Καλτσώνης και ο Θόδωρος Μαριόλης.

Τη συζήτηση αυτή, που είχε ως θέμα «Για ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι στα Μνημόνια και στην Επιτροπεία», συντόνισε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τη σημερινή συγκυρία, μετά την απόφαση του EUROGROUP, με την προώθηση πολιτικών λιτότητας και εξευτελιστικής εποπτείας μέχρι το 2060 και άσκησαν δριμύτατη κριτική στην νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα και στη μνημονιακή αντιπολίτευση. Επίσης, παρουσίασαν τις προτάσεις και τις θέσεις τους για μια εναλλακτική στη λιτότητα και στον ευρωμονόδρομο προοπτική και για την αναγκαιότητα της συγκρότησης μετώπου των αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Με την πρώτη ευκαιρία η Iskra θα δημοσιεύσει τα βασικά σημεία των ομιλιών της συζήτησης.

Προηγήθηκαν, πριν αρχίσει η δυνατή καταιγίδα, δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις «Από την δουλειά στην δουλεία» και «Δήμοι και δημοκρατία: Για ένα κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», με μαζική παρουσία εργαζομένων, συνδικαλιστών και νεολαίων η πρώτη και πλήθους εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κινημάτων η δεύτερη.

Μετά την κεντρική συζήτηση ανακοινώθηκε ή ακύρωση λόγω κακοκαιρίας των συναυλιών που είχαν προγραμματιστεί με τους BaildSA και τον Βαγγέλη Κορακάκη στην πρώτη σκηνή και τους Desert Monks, Magic De Spell και Στάθη ΔρογώσηΒεγγάλη Μαρκαντώνη, στην δεύτερη σκηνή.

Παρά ταύτα, όμως, στήθηκε από τους οργανωτές με φαντασία και μεράκι μία τεράστια τραπεζαρία, που λειτούργησε ως συλλογική ταβέρνα με πολύ μεγάλη συμμετοχή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η επιτυχία, παρά την πρωτοφανή για την εποχή κακοκαιρία, του διήμερου φεστιβάλ της Λαϊκής Ενότητας Unity στέλνει ελπιδοφόρα, ενωτικά, αγωνιστικά και νικηφόρα μηνύματα στο λαό και στη νεολαία.

Οι πολιτικές, κινηματικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις της ΛΑ.Ε θα συνεχιστούν και μέσα στο καλοκαίρι με νέες καινοτόμες εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας