Περιοδεία της ΛΑ.Ε Μαγνησίας με τους Κ. Δελημήτρο και Τ. Μαυρόπουλο

1660
ΛΑ.Ε
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΛΑΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ σε Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου,  Οργανισμό Λιμένος Βόλου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου.
Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 28/6, το αμαξοστάσιο του δήμου Βόλου που ήταν σε κατάληψη και δήλωσε την συμπαράσταση του και τη στήριξη των αιτημάτων και του αγώνα των εργαζομένων στους δήμους, για τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου και κατέθεσε την πρόταση της ΛΑ.Ε. για μόνιμες προλήψεις στους δήμους και κατάργηση των νόμων του 2011 και 2014 που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. κατήγγειλε την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης η οποία, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, κράτησε σε ομηρία 10.000 εργαζόμενους στην καθαριότητα και με πρόσχημα την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου προσπαθεί να τους πετάξει στο δρόμο και στην ανεργία, υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές που η ίδια επέλεξε.
Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου. Στις επισκέψεις το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. ενημερώθηκε από τις διοικήσεις των υπηρεσιών, το προσωπικό και τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε υπηρεσιακό επίπεδο λόγω των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι, λόγω των περικοπών στα εισοδήματά τους που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, υποβαθμίζοντας διαρκώς το βιοτικό τους επίπεδο.
Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. τόνισε στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας, ότι όλες αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε υπηρεσιακό και προσωπικό επίπεδο, είναι αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται με τα μνημόνια, υποθηκεύοντας την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας μας και οδηγώντας το λαό της στην εξαθλίωση. Τα μέλη της ΛΑ.Ε. δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους και τους ζήτησαν με τον ίδιο ζήλο που εργάζονται να αντισταθούν σ’ αυτές τις πολιτικές, μαζί με το υπόλοιπο μαζικό λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσουν τη λύση της ελπίδας και της αξιοπρέπειας έξω από τα μνημόνια και το ευρώ . Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη ΛΑ.Ε. για το καθεστώς της αποικιοκρατικής παραχώρησης των 14 αεροδρομίων στη φράπορτ, στην οποία παραχώρησαν πεντακόσιους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, δημιουργώντας κενά στο σχεδιασμό της πυροπροστασίας της χώρας. Ένα κενό που μαζί με τις ελλείψεις που υπάρχουν αυξάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους. Στην Αστυνομική Διεύθυνση ζητήθηκε να μην υπάρχουν εντολές καταστολής του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, που αντιστέκεται ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τα κοράκια και τους κερδοσκόπους.
Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού Λιμένος Βόλου, η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. εξέφρασε την ανησυχία της για την τύχη του λιμανιού, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει την πορεία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αξιοποίηση- εκμετάλλευση των λιμανιών, μόνο τρόμο προκαλούν, αφού με την ίδια παραπλανητική διατύπωση έχει παραχωρήσει στρατηγικούς τομείς και υποδομές της χώρας στα ιδιωτικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της εθνικής κυριαρχίας. Και οι πιο υποτελείς αποικίες, δεν εκποιούσαν σε ιδιωτικά συμφέροντα τα λιμάνια στρατηγικής σημασίας.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητήθηκε ενημέρωση για το σχεδιασμό πρόληψης και τις ενέργειες που έχουν γίνει ενόψει αντιπυρικής περιόδου. Η αντιπροσωπεία της λαϊκής ενότητας κατέθεσε τις απόψεις για το ζήτημα αυτό, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας και της εκπαίδευσης και διαρκούς μετεκπαίδευσης σ’ αυτήν των αιρετών, των υπηρεσιακών παραγόντων των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, των εθελοντικών ομάδων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Τα μέλη της ΛΑ.Ε. , το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μαζί με άλλα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τη δυναμική τους παρουσία δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει η διαδικασία αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Το βράδυ στις 20.00, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας, έγινε ανοικτή συνέλευση με θέμα την εναλλακτική πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για έξοδο από την κρίση και την αναγκαιότητα της κοινής δράσης και συγκρότησης του μετώπου με τις αντιμνημονιακές, αριστερές, προοδευτικές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές δυνάμεις. Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκεμε μεγάλη συμμετοχή, εκτός από τα μέλη της ΛΑ.Ε., παραβρέθηκαν ανένταχτοι αριστεροί και μέλη άλλων συλλογικοτήτων. Έγινε ιδιαίτερα εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για τη συγκρότηση του μετώπου. Η συμφωνία όλων ήταν ότι ο διάλογος αυτός θα συνεχιστεί, για να γίνει πράξη η συγκρότηση του αντιμνημονιακού, αριστερού, προοδευτικού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού μετώπου. Για να εκφράσει την οργή του λαού και να της δώσει πολιτική κατεύθυνση, για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης, νεοφιλελεύθερης πολιτικής.
Μαυρόπουλος 8 Μαυρόπουλος1 Μαυρό-πουλος2 Μαυρόπουλος3 Μαυρόπουλος5 Μαυρόπουλος6 Μαυρόπουλος7 Μαυρόπουλος9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας