Περίκλειστη η νέα Ουκρανία: Η Μελιτόπολη στο ρωσικό Στρατό-Πέφτουν Μαριούπολη-Οδησσός

816
Η Μελιτόπολη στο ρωσικό Στρατό-Πέφτουν Μαριούπολη-Οδησσός

Οι Ρώσοι “καθαρίζουν” την νοτιοανατολική Ουκρανία διασφαλίζοντας πλήρως την Κριμαία. Πριν λίγο ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μελιτόπολη στην αποκαλούμενη και «Πύλη προς την Κριμαία».

Ο ίδιος ο Δήμαρχος της Μελιτόπολης σε βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω ανέφερε πως οι δυνάμεις παραδόθηκαν ειρηνικά στον ρωσικό Στρατό ώστε η πόλη να περάσει υπό τον έλεγχο του.

Δείτε βίντεο

Η Μελιτόπολη στα χέρια του ρωσικού Στρατού

Η Μελιτόπολη είναι πόλη στην Περιφέρεια Ζαπορίζκα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Μολότσνα (ο αρχαίος Γέρρος). Απέχει 39 χλμ. σε ευθεία γραμμή από την Αζοφική Θάλασσα.

Αυτό σημαίνει πως ο ρωσικός Στρατός έχει δημιουργήσει μια “τανάλια” στην Μαριούπολη.

Από αριστερά είναι οι ρωσικές δυνάμεις που προέρχονται από την Κριμαία και μπήκαν στην Μελιτόπολη και από δεξιά επιχειρούν ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις του Ντονέτσκ.

Προς την ίδια κατεύθυνση συνδράμουν και δυνάμεις που επιχειρούν στο Χάρκοβο.

Μεγάλος όγκος ουκρανικών δυνάμεων κινδυνεύουν πλέον να εγκλωβιστούν.

Περνάει σε ρωσικά χέρια η Μαριούπολη

Είναι πλέον θέμα ωρών η Μαριούπολη να περάσει στα χέρια του ρωσικού Στρατού και η Ρωσία να δημιουργήσει μια άμεση χερσαία σύνδεση με την Κριμαία.

Ήδη ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως η Μαριούπολη βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση δεχόμενη σφοδρή επίθεση με μπαράζ πυροβολικού.

Δείτε βίντεο

Περίκλειστη η νέα Ουκρανία

Όλα δείχνουν πως οι Ρώσοι έχουν πετύχει από την πρώτη ημέρα στρατηγικούς στόχους χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει ούτε το 50% των δυνάμεων που έχουν μεταφέρει στα ουκρανικά σύνορα.

Nα σημειωθεί ότι σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αποκατέστησε το Βόρειο Κριμαϊκό Κανάλι ύδρευσης που προμήθευε με νερό ολόκληρη την Κριμαία. Οι Ουκρανοί είχαν διακόψει την παροχή νερού από το 2014. Ένας ακόμη στόχος επιτεύχθηκε.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως οι Ρώσοι κάνουν “συντήρηση δυνάμεων καθώς οι περισσότερες δυνάμεις τους δεν έχουν εμπλακεί στις μάχες”.

Αμερικανικές πηγές τονίζουν πως μέσα στην Ουκρανία εισήλθαν μόνο 60 Τάγματα από τα 125 τουλάχιστον που ανέφεραν οι Αμερικανοί πως είχαν μεταφερθεί στα ουκρανικά σύνορα.

Οι Ρώσοι δεν διασφαλίζουν μόνο πλήρως την Αζοφική Θάλασσα αλλά και την Μαύρη Θάλασσα. Η νέα Ουκρανία αν δεν διαπραγματευτεί άμεσα με την Ρωσία θα είναι ένα περίκλειστο κράτος.

Υπάρχει βίντεο που δείχνει ρωσικές δυνάμεις να έχουν εισέλθει στην περιοχή Mykolaiv. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε ο επόμενος στόχος είναι η Οδησσός.

Την εξέλιξη αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν και το νησάκι Zmiinyi στην Μαύρη Θάλασσα ισοπεδώνοντας την ουκρανική Φρουρά. Το νησάκι αυτό απέχει μόλις 20 μίλια από την Ρουμανία.

Καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται πλέον να συμβεί, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθηθούν στην συνέχεια στην Οδησσό και πιθανότατα θα ενωθούν με την Υπερδνειστερία.

Μιλάμε για ένα τελείως καινούριο κράτος. 

Μόνο το Χάρκοβο αντιστέκεται

Η μόνη σοβαρή αντίσταση που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές δυνάμεις είναι στο Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όπου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να ανατινάξουν τη γέφυρα στον ποταμό Oskil για να καθυστερήσουν την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων προς την πόλη.

Στην περιοχή, ο ρωσικός Στρατός εξαπολύει ομοβροντίες με ΠΕΠ BM-21 GRAD.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας