Πεντάγωνο: Σε 48 ώρες οι Ρώσοι μπορούν να φθάσουν Κίεβο

886

Στην δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο το τελικό πόρισμα των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών για την ουκρανική κρίση.

Πεντάγωνο και Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ κάνουν λόγο για ρωσική εισβολή μεγάλης κλίμακας περιγράφοντας το χειρότερο σενάριο που θεωρούν ως το πλέον πιθανό. Οι Αμερικανοί περιγράφουν ένα σενάριο με κατάληψη των 2/3 της Oυκρανίας, ένα σενάριο που έχει αναφερθεί από το WarNews247.

Μιλούν για σχέδιο ρωσικής “τανάλιας” και “κεραυνοβόλα επίθεση”.

Είναι αξιοσημείωτη η αναφορά τους στην μετακίνηση εκατοντάδων ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz.

H αντίδραση του State Department ήταν άμεση. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy Sherman, ανέφερε πως “οι Ρώσοι θα γεμίσουν με πτώματα”.

“Δεν θα υπάρχουν μόνο άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία της Ρωσίας. Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, «ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να καταλάβει ότι οι σακούλες με πτώματα θα επιστρέψουν στη Μόσχα.

Ότι οι πολίτες της Ρωσίας θα υποφέρουν επειδή οι πολίτες της χώρας θα υποφέρουν επειδή η οικονομία τους θα έχει εντελώς καταστραφεί», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy Sherman.

Δείτε το βίντεο

ΗΠΑ: Σε 48 ώρες τα ρωσικά άρματα μάχης μπαίνουν Κίεβο

Ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να ακολουθήσει εννέα διαφορετικές διαδρομές επίθεσης στην Ουκρανία για μια εισβολή πλήρους κλίμακας.

Σύμφωνα με την τελική αξιολόγηση του αμερικανικού στρατού και υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, τα ρωσικά άρματα μάχης θα μπορούσαν να φτάσουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, μέσα σε 48 ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ρωσία έχει ήδη αναπτύξει σχεδόν 100 από τα 168 Τάγματα-Tακτικές ομάδες του Στρατού, που αποτελούνται από 800 έως 900 στρατιώτες η καθεμία.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει στείλει προσωπικό και εξοπλισμό από έξι ρωσικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, Spetsnaz, σε σύνολο επτά. Κάθε μονάδα αποτελείται από 250 έως 300 επίλεκτους μαχητές.

Δείτε βίντεο με την μεταφορά συστημάτων παράκτιας άμυνας Bal-E

Ρωσική Τανάλια….

Τα δύο πιο εκτεταμένα σενάρια εισβολής περιλαμβάνουν μια ταυτόχρονη επίθεση από πολλές πλευρές, έναν ελιγμό που είναι γνωστός ως κίνηση τσιμπίδας ή διπλό περίβλημα.

Ο ρωσικός στρατός θα καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ουκρανικής επικράτειας ανατολικά του ποταμού Δνείπερου.

Στην περιοχή βρίσκεται περίπου το 50 τοις εκατό των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των πιο ικανών μονάδων τους.

Τα ρωσικά άρματα μάχης και οι μηχανοποιημένες μονάδες θα περάσουν τα σύνορα από τη Ρωσία και θα κινηθούν προς την Πολτάβα και το Χάρκοβο, περικυκλώνοντας τις πόλεις καθώς κινούνται προς τον ποταμό Δνείπερο.

Οι χερσαίες δυνάμεις θα προχωρήσουν κατά μήκος τριών γραμμών από το Ντονμπάς, μετακινούμενες ανατολικά και νότια προς την Κριμαία και παίρνοντας την ακτογραμμή κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας.

Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα θα υποστηρίξουν ταυτόχρονα μια αεροπορική επίθεση από την Κριμαία.

Αμφίβια επίθεση

Αυτή η επιλογή θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει μια αμφίβια επίθεση για την κατάληψη της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, καθώς αεροπορικές και επίγειες μονάδες θα μετακινηθούν από την Οδησσό προς τη Μολδαβία για τη δημιουργία μιας χερσαίας γέφυρας κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας.

Η Ρωσία έχει ήδη τοποθετήσει υποβρύχια και πέντε αμφίβια πλοία με Τάγματα Πεζοναυτών στα ανοικτά των ακτών της Ουκρανίας. Ακόμη έξι αποβατικά πλοία θα είναι σε θέση να βρεθούν εκεί μέσα σε λίγες μέρες.

Επίθεση από Βορρά

Μια ακόμη πιο επιθετική επιλογή προσθέτει δύο οδούς επίθεσης από το βορρά για να περικυκλώσει το Κίεβο — και περιλαμβάνει πυρά πυροβολικού, ηλεκτρονικό πόλεμο και πιθανά χερσαία στρατεύματα που κινούνται νότια από τη Λευκορωσία προς το Zhytomer και ανατολικά προς το Κίεβο.

Το σενάριο περιλαμβάνει μια άλλη διαδρομή, από τη Ρωσία γύρω από την περιοχή του Τσερνομπίλ και προς την πρωτεύουσα.

Με καθιερωμένους δρόμους σε αυτήν την περιοχή, τα ρωσικά άρματα μάχης και τα στρατιωτικά οχήματα θα μπορούσαν να βρίσκονται στο κατώφλι του Κιέβου τις πρώτες δύο ημέρες.

Ο ρωσικός στρατός έχει τοποθετήσει δύο προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λευκορωσία που θα τους δώσει αεροπορική υπεροχή σε μεγάλο μέρος της χώρας με τη δυνατότητα να καταρρίπτουν αεροσκάφη ή εισερχόμενους πυραύλους.

Κεραυνοβόλα επίθεση

Και οι δύο επιθέσεις θα ξεκινήσουν με μια σειρά μαμούθ από κτυπήματα πυροβολικού, βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς και επιθέσεις βομβαρδιστικών – πιθανώς τη νύχτα – που θα στόχευαν αποθήκες πυρομαχικών, σταθμούς ραντάρ, αεροσκάφη, συστήματα αεράμυνας και άλλες κρίσιμες ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες.

Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εξαλείψει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της τις πρώτες ώρες. Θα διεξάγει επιθέσεις τόσο στον κυβερνοχώρο όσο και στον ηλεκτρονικό πόλεμο (jamming) για να αποκόψει τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ των ουκρανικών στρατιωτικών μονάδων που σταθμεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός θα επιδιώξει να διασπάσει τις ουκρανικές δυνάμεις , καταστρέφοντας γέφυρες και χρησιμοποιώντας το μηχανικό και συστήματα Ζεύξης Ποταμών για να περάσουν βίαιες διαβάσεις υδάτινων κωλυμάτων.

Η εκτίμηση περιλαμβάνει ζοφερά στοιχεία για πιθανές απώλειες αμάχων σε περίπτωση πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής: έως και 50.000 άμαχοι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν.

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας