ΠΕΝΕΝ: Όχι άλλο αίμα στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους

1367
πενεν

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα που έγινε (και το οποίο είναι το δεύτερο στην επιχείρηση – συνεργείο Μπαϊρακτάρης) με θύμα 45χρονο εργαζόμενο στο Πέραμα ο οποίος εκτελώντας εργασία αποσυναρμολόγησης τοποθετημένου ικριώματος εξωτερικά και περιμετρικά της Θ/Γ “Ε & Ε” σημαίας νήσων Μάρσαλ, χωρίς να εφαρμόζονται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες των εργαζομένων για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας δεν εισακούγονται τόσο από την εργοδοσία όσο και από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα αυτό να κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές που γίνονται θυσία στο εργοδοτικό μινώταυρο της κερδοφορίας και της επιχειρηματικής τους ασυδοσίας.

Οι εργαζόμενοι και ο οργανωμένος αγώνας τους είναι ο δρόμος για να μπει φραγμός στις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Στηρίζουμε τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των μέτρων ασφαλείας και τον ουσιαστικό έλεγχο των εργασιακών συνθηκών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση που είναι υπόλογη για τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί το μεροκάματο και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων. Οι δικαστικές αρχές πρέπει να παρέμβουν για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας