ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την δίωξη σε βάρος του Π. Λαφαζάνη

875
δίωξη

Στις 30 Οκτώβρη 2019 παραπέμπεται σε δίκη ο Π. Λαφαζάνης πρώην Γραμματέας της ΛΑΕ για την δράση με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της εργατικής και λαϊκής κατοικίας.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν πλήθος διατάξεων και άρθρων του ποινικού κώδικα.

Θεωρούμε την παραπομπή του σε δίκη ως προϊόν πολιτικής δίωξης, οι δε κατηγορίες συνιστούν επιστροφή στις πιο σκοταδιστικές και αντιδραστικές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Η πάλη για την προστασία της λαϊκής και εργατικής κατοικίας συσπείρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε και στο άμεσο μέλλον (κυβέρνηση Ν.Δ),  ευρύτερες πολιτικές, κινηματικές δυνάμεις και εργατικά Σωματεία.

Αυτή η δραστήρια αλληλεγγύη αποτέλεσε ένα ισχυρό προστατευτικό κλοιό για να αποτραπεί η υφαρπαγή των περιουσιών λαϊκών ανθρώπων που οδηγήθηκαν σε αυτή την κατάσταση εξ αιτίας των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών που βύθισαν τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Κατηγορούμενοι θα έπρεπε να είναι το αστικό πολιτικό σύστημα, το κεφάλαιο και το ευρωενωσιακό πολιτικό κατεστημένο που από κοινού άδραξαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν τον δημόσιο πλούτο, τις επιχειρήσεις του δημοσίου αλλά και την πρώτη εργατική – λαϊκή κατοικία.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)  απαιτεί το σταμάτημα των διώξεων ενάντια στον Π. Λαφαζάνη και σε άλλους αγωνιστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης κατά των πλειστηριασμών.

Απαιτούμε να πάρουν τέλος εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί εναντίον της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας