Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στη “Βοήθεια στο Σπίτι”

1233
απεργία

Πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10 π.μ., πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Κλαυθμώνος, για διαμαρτυρία στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα του Πανελλήνιου Συντονιστικού οργάνου τους, οι εργαζόμενοι απεργούν ενάντια στη δεκαπενταετή εργασιακή ομηρία και την απαξίωση των δομών του “Βοήθεια στο Σπίτι”. Οι απεργοί διεκδικούν εργασιακή διασφάλιση όλου του προσωπικού, καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους που δουλεύουν στις δομές ως οικογενειακοί βοηθοί, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισής τους με εργαζόμενους ίδιων καθηκόντων από άλλες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί πως η “Βοήθεια στο Σπίτι” απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και στα άτομα με αναπηρίες. Υλοποιείται μέσα από τους δήμους, με 875 δομές και περίπου 3.500 εργαζόμενους, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 100.000 ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Από το 2012, χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, με προγραμματικές συμβάσεις που έχουν ετήσιο χαρακτήρα, εκτός από την τελευταία, που είναι διετής, μέχρι το τέλος του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας