Πειρατεία ελληνικού τάνκερ: “Δίνουμε τα πάντα για να ελευθερωθεί το παιδί”

1092
τάνκερ

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), πειρατές επιβιβάστηκαν στο ελληνικό τάνκερ «ΕΛΚΑ Aristotle», απάγοντας τέσσερις ναυτικούς – έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Ουδεμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει για την τύχη του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος απήχθη από πειρατές, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ελληνικό τάνκερ, στα ανοιχτά των ακτών του Τόγκο.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν μία ομάδα πειρατών επιβιβάστηκε στο «ΕΛΚΑ Aristotle», απαγάγοντας τέσσερις ναυτικούς – έναν Έλληνα, δύο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Μέχρι στιγμής, οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ ήδη έχει συμπληρωθεί ένα 24ωρο από την απαγωγή του 20χρονου και των υπόλοιπων τριών.

Ο πατέρας του Έλληνα ναυτικού, το απόγευμα της Τρίτης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και περιέγραψε τις ώρες αγωνίας που βιώνει.

«Η μία ώρα είναι ένας χρόνος» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι «θα δώσουμε ό,τι μας ζητήσουν για να αφήσουν το παιδί μας ελεύθερο».Διευκρίνισε δε, ότι ο 20χρονος ναυτικός είναι δόκιμος και όχι επαγγελματίας ναυτικός.

Όσον αφορά τις συνθήκες της πειρατείας, ο πατέρας του απαχθέντος τόνισε τα εξής:

«Ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Ήταν 2:00 τα ξημερώματα και τα παιδιά κοιμούνταν. Μόλις βγήκαν από τα δωμάτιά τους για να δουν τι συμβαίνει, λογικά τα άρπαξαν».

Τι αναφέρει η πλοιοκτήτρια εταιρεία «European Navigation»

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε, ότι συνέβη ένα περιστατικό που αφορά το “ELKA ARISTOTLE“, στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου 2019. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απαγωγή 4 μελών του πληρώματος.

Μπορούμε να πούμε μόνο ότι η προστασία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας, είναι ύψιστης σημασίας για εμάς και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και ασφαλήαπελευθέρωσή τους. Το σκάφος και το υπόλοιπο πλήρωμα είναι ασφαλή.

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σέβονται τόσο τον ευαίσθητο χαρακτήρα της κατάστασης, όσο και την ιδιωτικότητα των οικογενειών των μελών του πληρώματος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο».

Η ταυτότητα του Elka Aristotle

Ναυπηγήθηκε το 2003 και είναι πετρελαιοφόρο πλοίο με ολική χωρητικότητα 55.096 τόνους (gross register tonnage = ο συνολικός εσωτερικός όγκος όλων των μόνιμα σκεπαστών και κλειστών χώρων του πλοίου που βρίσκονται είτε κάτω από το ανώτατο κατάστρωμα είτε πάνω από αυτό) και μέγιστη ταχύτητα τους 5,1 κόμβους. Το σήμα κλήσης του, το οποίο έλαβε η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατά την έκδοση της άδειας αλιείας, είναι το SXGW. Πλέει υπό ελληνική σημαία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας