Πεδίο μάχης-Με ξυλοδαρμούς, κρότου λάμψης, χημικά επιχείρησαν να διαλύσουν την πορεία

764
Πεδίο μάχης-Με ξυλοδαρμούς

Δυναμικά και με παλμό, αλλά με ισχυρότατη αστυνομική επιτήρηση και αστυνομικές επιθέσεις, ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, από πυρά αστυνομικών, ξημερώματα Σαββάτου στο Πέραμα. Στη διαδήλωση κάλεσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ενώ συμμετείχαν και “αντιεξουσιαστές”.

Ωστόσο, οι προκλήσεις από πλευράς των δυνάμεων της τάξης πολύ γρήγορα μετατράπηκαν σε προσπάθεια κανονικής καταστολής με κρότου λάμψης, δακρυγόνα και άγριες επιθέσεις με γκλόμπ, οι οποίες μετέτρεψαν σε ορισμένες στιγμές τη πορεία σε πεδίο μάχης. Η πορεία πάντως, έστω και μετ’ εμποδίων, με μαζική συμμετοχή, η οποία κατά δημοσιογραφικούς υπολογισμούς, ξεπέρασε τα 1.000 άτομα, συνεχίστηκε μέσω της Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα.

Από τις πρώτες στιγμές της συγκέντρωσης, τα ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση αναπνοής από τους διαδηλωτές, ενώ παρατάχθηκαν κατά μήκος της πορείας πριν καν αυτή ξεκινήσει.

Οι συμμετέχοντες όμως δεν πτοήθηκαν κι έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης με δυναμικά συνθήματα: «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», «Προσοχή, προσοχή, δολοφόνοι με στολή», «Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», «Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «Ενάντια στη βία της αστυνομίας, Όχι στη συγκάλυψη της δολοφονίας», ήταν μερικά μόνο από αυτά που ακούστηκαν και συντόνισαν τη διαμαρτυρία.



Υπό την ασφυκτική πίεση των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές δε σταμάτησαν στη Βουλή, αλλά συνέχισαν στην Πανεπιστημίου, όπου σταδιακά διαλύθηκαν με περίπου 150 με 200 άτομα να κατευθύνονται στα Εξάρχεια και τα ΜΑΤ να τους ακολουθούν κατά πόδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας