Πατριάρχης Αντιοχείας: ”Η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία δεν θα φέρει ειρήνη”

880
αυτοκεφαλία

Ένα- ένα τα περισσότερα Πατριαρχεία στον κόσμο αποδοκιμάζουν την made in Usa απόφαση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει αυθαίρετα και παράτυπα την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, διχάζοντας τους πιστούς της Ορθοδοξίας στην ίδια την Ουκρανία και προκαλώντας, μάλλον, σχίσμα στην Ορθοδοξία ανά τον κόσμο, θέτοντας σε απομόνωση αν όχι και σε κάτι χειρότερο Φανάρι.

Μετά την πρόσφατη αντίθεση στην απόφαση του Φαναρίου από το Πατριαρχείο Σερβίας, ακολούθησε σήμερα το ιστορικό Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Απαντητική επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο απέστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννης, σχετικά με την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Sputnik.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας στην επιστολή του επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

”Η χορήγηση Αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας δεν θα φέρει ειρήνη ή αρμονία, ούτε στην Ουκρανία ούτε στον υπόλοιπο Ορθόδοξο κόσμο” τονίζει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αντιοχείας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Αντιοχείας αναφέρει: ”Το πιο χρήσιμο πράγμα για την ειρήνη και την ενότητα στην Εκκλησία, θα ήταν να σταματήσει και να αναβληθεί αυτή η διαδικασία μέχρι να μελετηθεί το ουκρανικό πρόβλημα και να βρεθεί μια πανορθόδοξη λύση”.

Κλείνοντας ο κ. Ιωάννης υπογραμμίζει: ”Η Αγιότητα σας να παροτρύνει τους αδελφούς σας, τους Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να μελετήσουν αυτά τα ζητήματα για να προστατεύσουν την Εκκλησία από κινδύνους που δεν θα οδηγήσουν στην ειρήνη και την αρμονία, ούτε στην Ουκρανία, ούτε στον Ορθόδοξο κόσμο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας