Παρασκηνιακές κινήσεις Μέρκελ με συνδρομή Δύσης: “Κλείνουν” Κυπριακό και ελληνοτουρκικά

939
ερντογάν

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το έναυσμα για επίσπευση διαδικασιών τόσο στο Κυπριακό όσο και τα ελληνοτουρκικά, καθορίζοντας χρονοδιάγραμμα δύο μηνών για επίλυση των προβλημάτων.

Είναι προφανές από τις κινήσεις που γίνονται παρασκηνιακά πως μέχρι τον Δεκέμβριο, που υποτίθεται θα επανεξεταστεί η συμπεριφορά της κατοχικής Τουρκίας, υπάρχει αρκετός χρόνος μέσω δύο παράλληλων διαδικασιών, που θα αλληλοσυνδέονται, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα. Το θέμα της πακετοποίησης είναι ορατό, σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών πηγών.

Περαιτέρω, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προωθήσει την τουρκικής έμπνευσης πρόταση για περιφερειακή διάσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες και τα ενεργειακά. Η Ένωση άφησε ανοικτό το θέμα της σύνθεσης για να κρατά από «κοντά» τον Ερντογάν, που επιμένει στη συμμετοχή και των Τουρκοκυπρίων. Σε αυτό το ζήτημα, δηλαδή τη συμμετοχή των Τ/κ, συμφωνεί και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

  • Οδηγίες Ερντογάν για Αμμόχωστο

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει δώσει οδηγίες στο κατοχικό καθεστώς να προχωρήσει με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εντολές από την Άγκυρα είναι να γίνει η κίνηση πριν από τις ψευδοεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είτε μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Ενόψει του περιορισμένου χρόνου φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με τις «διαδικασίες» για εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τον Αττίλα στο κατοχικό καθεστώς και γι’ αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο για μικρότερης έκτασης κίνηση.

Όπως είναι το άνοιγμα τμήματος του παραλιακού μετώπου (των ξενοδοχείων που χρησιμοποιεί ο κατοχικός στρατός για τα μπάνια το καλοκαίρι).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας