Παραλήρημα Ερντογάν για Μεσόγειο, Αιγαίο και Κύπρο-Επίθεση και στα ελληνικά λόμπι

1060
μεσογείου

Σε ένα νέο παραλήρημα με βολές κατά πάντων, προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις που έκανε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Τέτοιου είδους δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο δεν αποτελούν έκπληξη, ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει τι προηγήθηκε του νέου ξεσπάσματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο, το Αιγαίο, στην Κύπρο. Δεν θα αφήσουμε το πεδίο ούτε στο PKK ούτε στο FETO, αλλά ούτε στα Αρμενικά και Ελληνικά λόμπι όπως και ούτε στις εχθρικές δυνάμεις και στις δυνάμεις του κακού που πηγάζουν από χώρες του Κόλπου“, δήλωσε ο Ερντογάν μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε ότι κοινή διακήρυξη καταδίκης των “παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα χωρικά ύδατα της Κύπρου” εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μεταξύ άλλων, οι ΥΠΕΞ καταδίκασαν επίσης “την κλιμάκωση των τουρκικών παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, περιλαμβανομένων των υπερπτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές και χωρικά ύδατα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου”, καθώς και “την εργαλειοποίηση αμάχων από την Τουρκία σε μια απόπειρα να διασχίσουν παράνομα τα ελληνικά χερσαία σύνορα, και παρέχοντας τους συνεχή υποστήριξη για να διέλθουν παράνομα τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα“.

Παράλληλα, εκφράζεται η έντονη καταδίκη για τα μνημόνια μεταξύ Αγκύρας και Τρίπολης, όπως και η στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη, καλώντας τη γειτονική χώρα “να σεβαστεί πλήρως το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ και να σταματήσει την εισροή ξένων μαχητών από τη Συρία στη Λιβύη“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας