Παρακολούθηση Λαφαζάνη: Η ΝΔ αντιδρά για τα μάτια του κόσμου

1843
νδ

Η ΝΔ, μετά από πολλές εβδομάδες, αν όχι και μήνες, καθυστέρηση και αφού έχει βουίξει ο τόπος, αποφάσισε να παρέμβει στην υπόθεση της δίωξης του Παν. Λαφαζάνη.

Δυστυχώς, όμως, η αντίδραση της ΝΔ στην δίωξη Λαφαζάνη υπήρξε απολύτως μονομερής, επιλεκτική περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και στο πλαίσιο της ανούσιας αντιπολιτευτικής τακτικής της προς την κυβέρνηση.

Η τοποθέτηση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Οι καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη περί παρακρατικής παρακολούθησής του είναι πολύ σοβαρές.

Επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτρέπεται μέρα με τη μέρα σε απαράδεκτες μεθόδους που συναντά κανείς μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται. Οι πρακτικές που επιστρατεύει ακόμη και σε βάρος πρώην συντρόφων του μαρτυρούν τον καθεστωτισμό και την αλαζονεία του έναντι όλων των πολιτικών του αντιπάλων».

Δεν φτάνει καθόλου η αναφορά της ΝΔ στην «παρακρατική» παρακολούθηση του Λαφαζάνη, η οποία, όμως, πραγματοποιήθηκε με την επίκληση μιας απαράδεκτης «εμφυλιακού τύπου» νομοθεσίας, την οποία θέσπισε η ίδια η ΝΔ.

Η ΝΔ, όμως, δεν είπε τίποτα για το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο συνέταξε την στημένη δικογραφία κατά Λαφαζάνη και συναγωνιστών του, τμήμα το οποίο είναι άντρο παρακρατικής δράσης και με τη σύσταση του οποίου συμφωνεί.

Η ΝΔ δεν είπε, επίσης, τίποτα για τις κατασκευασμένες κατά Λαφαζάνη κατηγορίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν τον μισό, περίπου, Ποινικό Κώδικα.

Κυρίως, όμως, η ΝΔ δεν είπε τίποτα, όπως δεν είχε πει χρόνια τώρα και ειδικά τους τελευταίους μήνες, για τους αθρόους πλειστηριασμούς σπιτιού και λαϊκής περιουσίας, τους οποίους στηρίζει, ενώ τηρεί σιγή ιχθύος για τον πρωτοφανή σε αγριότητα αστυνομικό αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται το κίνημα που προσπαθεί να προασπίσει σπίτια και μικρά ακίνητα από την τραπεζική ληστεία και απληστία, ληστεία η οποία στηρίζεται σε μια αυταρχική και αντισυνταγματική νομοθεσία που η ΝΔ εγκρίνει.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να καταδείξουν ότι η ΝΔ αντέδρασε στην «παρακολούθηση» και όχι σε αυτή καθεαυτή την δίωξη Λαφαζάνη, περισσότερο να όχι και αποκλειστικά, γιατί βρίσκεται στην αντιπολίτευση και αντέδρασε στη βάση του ανταγωνισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ για την καρέκλα της εξουσίας όχι για την ουσία της υπόθεσης.

Διότι επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στην ίδια πλευρά: με τις Τράπεζες, με τους πιστωτές, με τους μαζικούς πλειστηριασμούς και κατά του κινήματος για την προάσπιση της λαϊκής περιουσίας και επομένως υπέρ της κατάπνιξής του.

Όλα τ’ άλλα είναι κυρίως ντεκόρ για να αναπαράγεται το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας