Παραδοχή Κ.Μητσοτάκη ενώπιον Ρώσου βουλευτή:«Ελλάδα αναγνωρίζει το Sputnik-V»-Χωρίς να το παραγγέλνει!

543
το Sputnik-V»-Χωρίς να το παραγγέλνει!

Την «αναγνώριση» από την Ελλάδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ανακοίνωσε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και μέλος της Ρωσικής Δούμας Σεργκέι Γαβρίλοφ.

Αυτό ανέφερε ο Γαβρίλοφ μετά τη συνάντηση που είχε με  την   Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλουτον  και τον πρωθυπουργό, σήμερα, λίγο πριν τελευταίος αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Ρώσος βουλευτής  «ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι αναγνωρίζουμε το εμβόλιο Sputnik V και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πύλες στη Ρωσία».

Βέβαια η…  «αναγνώριση» αυτή του ρωσικού εμβολίου από τον πρωθυπουργό αφορά μόνο τους Ρώσους τουρίστες και όσους Έλληνες έχουν κάνει το εμβόλιο στο εξωτερικό και όχι την παραγγελία ρωσικών εμβολίων στην Ελλάδα καθώς ο Κ.Μητσοτάκης φοβάται ότι μετά από αυτό θα… πέσει η κυβέρνησή του.

Όπως δήλωσε ο Γαβρίλοφ «είχαμε μία μεγάλη και ειλικρινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες. Εκτιμά πολύ τον ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στη διατήρηση των σχέσεών μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάγκη για στήριξη επιστημονικών σχεδίων στον τομέα του πολιτισμού και επενδυτικών σχεδίων από την Συνέλευση τέθηκαν επί τάπητος.

«Ο Μητσοτάκης εκτιμά αρκετά την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και τη συνάντηση μαζί του» ανέφερε ο Γαβρίλοφ.

Στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη, η κοινή μας πεποίθηση εκφράστηκε για τη στήριξη του προσκυνηματικού τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού στην Ελλάδα, με δεδομένη την συμμόρφωση με τα ιατρικά μέτρα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «αναγνωρίζουμε το εμβόλιο Sputnik V και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις πύλες στη Ρωσία».

Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ανάπτυξη ισότιμων σχέσεων βασισμένων στον κοινό πολιτισμό, τις αρχές της Ορθοδοξίας και αυτό ίσως επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Έγινε μία πολύ εγκάρδια και ειλικρινής συνάντηση» ανέφερε.

Ν.Δένδιας: Η Ελλάδα δέχεται εμβολιασμένους με Sputnik V – Η τελική απόφαση είναι της ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σότσι της Ρωσίας, δήλωσε πως η Ελλάδα αναγνωρίζει και δέχεται πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik V για την είσοδο στη χώρα, εντούτοις η τελική απόφαση έγκειται στην ΕΕ.

Σε ερώτηση Ρώσου δημοσιογράφου σχετικά με το εμβόλιο Sputnik V, o υπουργός Εξωτερικών απάντησε:

«Η Ελλάδα βεβαίως αναγνωρίζει το πιστοποιητικό όσων έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, το Sputnik. Και κατά συνέπεια, ο οποιοσδήποτε θελήσει να εισέλθει στην Ελλάδα με ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού με το Sputnik δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα».

«Όπως, επίσης -για να υπάρχει σαφήνεια ως προς την απάντηση για την είσοδο στην Ελλάδα -άλλη μια εναλλακτική πιθανότητα είναι ένα τεστ 72 ωρών πριν από την είσοδο στη χώρα» διευκρίνισε ο κ. Δένδιας επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους επισκέπτες της και πάντα, όλα τα χρόνια, πάρα πολλοί από αυτούς έρχονταν από τη Ρωσία.

«Από εκεί και πέρα τώρα, όσον αφορά το ζήτημα του εμβολίου, αυτό ξέρετε, από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, ότι εξαρτάται στην πραγματικότητα από μια απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και κατά συνέπεια, η χώρα μου θα ακολουθήσει αμέσως αυτή την απόφαση» αποσαφήνισε.

«Είναι προφανές ότι η χώρα μου έχει κάθε κίνητρο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα εμβολίων. Δεν έχουμε κανένα λόγο ή κανένα κίνητρο να μην χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε τον Covid. Όμως, ακριβώς επειδή δεν εξαρτάται από την Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορώ και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ως προς αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας