Παραδίδονται στην Τουρκία τα δύο πρώτα F-35

1291
τουρκία

Παραδίδονται σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουνίου, τα δύο πρώτα F-35, παρά την προσπάθεια του Κογκρέσου να θέσει εμπόδια στην πώληση στην Τουρκία 100 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς.

“Οι απαραίτητες επαφές έχουν γίνει με τις ΗΠΑ και η παράδοση των πρώτων F-35 θα πραγματοποιηθεί αύριο”, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, δύο ημέρες μετά τη σχετική ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία.

Οι αμερικανοί βουλευτές αντιτίθενται στην πώληση των F-35, θεωρώντας casus-belli την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει στην προμήθεια του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εγκρίνει το σχέδιο νόμου, με το οποίο τίθενται εμπόδια στην πώληση των αμερικανικών αεροσκαφών. Ωστόσο, η απόφαση δεν έχει υπογραφεί ακόμη από τον πρόεδρο Τραμπ.

“Η ψήφος στο Κογκρέσο δεν έχει καμία αξία για εμάς” τόνισε, παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, η παράδοση των F-35 θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, στην οποία θα συμμετάσχει και η κατασκευάστρια εταιρία Lockheed Martin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας