Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ΠΕΚΑ ενάντια στην παρουσία των δεξαμενών πετρελαιοειδών

1072
διαμαρτυρίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος και των κατοίκων ενάντια στην παρουσία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στην περιοχή τους.

Το κύριο αίτημα της παράστασης διαμαρτυρίας αφορούσε στην απόσυρση του άρθρου 70 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες από την συγκυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Το σύνολο των αιτημάτων διαβιβάστηκε και εκτέθηκε σε στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας με τα οποία συναντήθηκαν οι δήμαρχοι και η αντιπροσωπεία των κατοίκων.
Να συμπληρώσουμε επίσης ότι δυστυχώς ακόμα και αυτή την ημέρα ο κος Σταθάκης προτίμησε να στείλει τον γενικό γραμματέα κο Βερριόπουλο αντί να αντιμετωπίσει ο ίδιος την αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και τα αιτήματα των Δημάρχων!!
Μαύρες σημαίες και πανό κυμάτιζαν κατά την ώρα της συνάντησης ενώ συνθήματα όπως “Οι ρύποι και τα αέρια μας πνιγούν τη ζωή, έλα υπουργέ μας να ζήσουμε μαζί!“” ακούστηκαν από το πλήθος των συγκεντρωμένων. Τα συνθήματα “ναι στη ζωή-όχι στο θάνατο”, και “έξω τα καζάνια του θανάτου” δεν σταμάτησαν να ακούγονται καθ όλη την διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας.
Μεταξύ των παρευρισκομένων και ο πρώην Υπουργός Ενέργειας και Γραμματέας του Π.Γ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σταθερός υποστηρικτής των δήμων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος σε θέματα περιβάλλοντος, ο οποίος αξίζει να θυμίσουμε, είναι ο μόνος υπουργός που δεν υπέγραψε αδεία λειτουργίας εταιρειών πετρελαιοειδών. Επίσης το παρών έδωσε και ο Θαν. Πετράκος, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Π.Γ. της ΛΑ.Ε και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και άλλοι.
Στη συνέχεια οι πολίτες προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του Υπουργείου και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση, αποχώρησαν ειρηνικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας