«Πράξη απανθρωπιάς η κατάργηση και αυτού του ανεπαρκέστατου ν. Κατσέλη»

1111
Λαφαζάνης

Αναγκαία εδώ και τώρα η πλήρης κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας στα πλαίσια μιας ευρείας διαγραφής των ιδιωτικών χρεών

 

Αποτελεί πράξη απανθρωπιάς και πρωτοφανούς αναλγησίας η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει από το τέλος του 2018 και αυτήν την εντελώς ανεπαρκή και διάτρητη προστασία της πρώτης κατοικίας με τον ν. Κατσέλη από το βάρβαρο τσουνάμι των πλειστηριασμών το οποίο έχει εξαπολύσει.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, σε συμφωνία με τους πιστωτές και τους τραπεζίτες, επιβεβαιώνει τον πολιτικά ληστρικό χαρακτήρα της και την αμετανόητη βούληση της να λεηλατήσει, κυριολεκτικά, για χάρη της απύλωτης «μαύρης τρύπας» των τραπεζών, τις λαϊκές περιουσίες, προκαλώντας εφιαλτικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε να σταματήσει τώρα η επιχείρηση καταλήστευσης των λαϊκών περιουσιακών στοιχείων.

Πολύ περισσότερο από χθες δεν είναι σήμερα αρκετό να παραμείνει σε ισχύ ο νόμος Κατσέλη και ακόμα χειρότερα να αντικατασταθεί, όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, με ένα ακόμα πιο επαχθές νομοθετικό πλαίσιο, που θα χρησιμεύσει ως άλλοθι της δήμευσης των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών.

Αυτό που σήμερα γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο είναι να προστατευθεί πλήρως και σε κάθε περίπτωση η πρώτη κατοικία των νοικοκυριών, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης ριζοσπαστικής επιλογής για ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών.

Η ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών δεν είναι μόνο μια πράξη κοινωνικής ανάσας αλλά κυρίως μια αναντικατάστατη επιλογή για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ένα μεγάλο κίνημα πολιτών συνιστά το κατ’ εξοχήν εργαλείο για να προστατεύσουν οι πολίτες τα σπίτια τους και το μέλλον του τόπου.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Σήμερα κινδυνεύει το σπίτι του διπλανού σου, αύριο θα είναι το δικό σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας