Παν. Λαφαζάνης: Καταγγέλει κυβέρνηση για τις κυρώσεις που ψήφισε στην ΕΕ και εφαρμόζει εναντίον της Βενεζουέλας

1887
λαφαζάνης

Παν. Λαφαζάνης: “Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες και βρώμικες κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Βενεζουέλας”

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Τσίπρα για διπροσωπία και για το γεγονός ότι εφαρμόζει τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της πολιορκούμενης Βενεζουέλας”

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στην Μπολιβαριανή επανάσταση της Βενεζουέλας”

Τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) επισκέφθηκε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα Farid Fernandez και συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η α’ γραμματέας της πρεσβείας της Βενεζουέλας Hasdiris Quintana Oberto και από την πλευρά της ΛΑ.Ε ο Στάθης Λεουτσάκος Συντονιστής της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε και ο Παναγιώτης Κατίκας μέλος της ΛΑ.Ε.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα και ειδικότερα για την πορεία της χώρας προς τις Προεδρικές εκλογές, οι οποίες, τόνισε, ότι θα διεξαχθούν κάτω από αδιάβλητες και δημοκρατικές συνθήκες, παρά την απαράδεκτη και υπονομευτική στάση μερίδας της αντιπολίτευσης.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας αναφέρθηκε στις εκτεινόμενες πιέσεις του ιμπεριαλισμού σε βάρος της Βενεζουέλας και ειδικότερα στην κλιμάκωση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της χώρας του και την πρόσφατη εφαρμογή πακέτου κυρώσεων και από την ΕΕ εναντίον της Βενεζουέλας.

Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι παρά την ιμπεριαλιστική αυτή πολιορκία ο λαός της Βενεζουέλας δεν πτοείται και ότι η Μπολιβαριανή επανάσταση δεν πρόκειται να πισωγυρίσει αλλά θα συνεχίσει να μάχεται στον πετυχημένο δρόμο της.

Ο Παν. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε τον πρέσβη για την επίσκεψη και την ενημέρωση, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την καταγγελία του ενάντια στις πρωτόγνωρες και εξοντωτικές κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Βενεζουέλας, που αδικαιολόγητα εκδικητικά και απάνθρωπα κλιμάκωσε πρόσφατα η διοίκηση Τραμπ.

Ο Παν. Λαφαζάνης κατάγγειλε επίσης τις κυρώσεις που προκλητικά και χωρίς καμιά νομιμοποιητική βάση ψήφισε πρόσφατα και εφαρμόζει η ΕΕ εναντίον της Βενεζουέλας.

Οι εξουθενωτικές κυρώσεις αυτές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν έχουν, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, την παραμικρή σχέση με την δημοκρατία την οποία υποκριτικά επικαλείται η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες.

Αντίθετα αυτές οι κυρώσεις, επέμεινε ο Παν. Λαφαζάνης, αποβλέπουν στο να πλήξουν και να λυγίσουν την Μπoλιβαριανή επανάσταση στη Βενεζουέλα, για να την οδηγήσουν σε ήττα, θέτοντας ξανά κάτω από τον ιμπεριαλιστικό τους έλεγχο την Βενεζουέλα και ειδικότερα τον πετρελαϊκό της πλούτο.

Ο Παν. Λαφαζάνης αποδοκίμασε, επίσης την στάση της κυβέρνησης Τσίπρα η οποία ψήφισε στην ΕΕ, αντί να θέσει βέτο, τις κυρώσεις που αποφάσισε η ΕΕ κατά της Βενεζουέλας και τις οποίες κατά ανεπίτρεπτο τρόπο εφαρμόζει, παραβιάζοντας κάθε έννοια λογικής, εθνικού συμφέροντος αλλά και διεθνούς νομιμότητας.

Ο Παν. Λαφαζάνης, τέλος, εξέφρασε, τούτες τις ώρες της δοκιμασίας του λαού της Βενεζουέλας, την αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στην Βενεζουέλα και τον Μπολιβαριανή επανάσταση της και τόνισε ότι το συμφέρον της Ελλάδας δεν είναι οι κυρώσεις αλλά η ανάπτυξη των καλύτερων δυνατών και πιο προωθημένων σχέσεων με την Βενεζουέλα, της οποίας ο προοδευτικός και ανεξάρτητος δρόμος, έχοντας την στήριξη του λαού της και της προοδευτικής ανθρωπότητας θα συνεχισθεί και θα προχωράει από νίκη σε νίκη ξεπερνώντας εσωτερικά και ιμπεριαλιστικά εμπόδια”.

laf presvis venezouelas2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας