Παν. Λαφαζάνης:''Μόνη λύση η σεισάχθεια''

2025
σεισάχθεια

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, αναφερόμενος στο Κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έκανε στα ”Νέα” Σαββάτου ( 7/10) την ακόλουθη δήλωση:
Το Κίνημα της Τετάρτης” κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία έχει στην πράξη ακυρώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα έχει αναγορευθεί σε μεγάλο πολιτικό γεγονός, από το οποίο μπορεί γρήγορα να προκληθούν μείζονες πολιτικές εξελίξεις” αναφέρει στα ”Νέα” του Σαββάτου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
”Χάρη στο κίνημα αυτό”, συνεχίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ”η χώρα έχει γλιτώσει από ένα πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό αλλά και οικονομικό εφιάλτη που θα ζούσε με τα αυξανόμενα και ανεξέλεγκτα κύματα αρπαγής κατοικιών και λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ματαιοπονούν κυβέρνηση, τρόικα, τράπεζες και funds αν πιστεύουν ότι είτε με τα ΜΑΤ είτε με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα βάλουν χέρι στις λαϊκές περιουσίες.
Τα ΜΑΤ τα διώξαμε προσχθές από το Ειρηνοδικείο και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί βρίσκονται στον αέρα.
Τα βουνά από ιδιωτικά χρέη συνιστούν μεγαλύτερο βάρος από το δημόσιο χρέος.
Αυτήν ώρα η λύση στα βουνά από ιδιωτικά χρέη δεν είναι οι πλειστηριασμοί, αλλά μια πολύ ευρεία ”σεισάχθεια” (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών, προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της οικονομίας στο πλαίσιο μιας εναλλακτικής πολιτικής.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας