Πανικόβλητες οι ΗΠΑ: Βομβαρδισμοί φιλοϊρανικών στόχων και θέσεων του ιρακινού στρατού

1149
ηπα

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης (τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρα Ελλάδας) ότι διεξήχθησαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο αποθήκες όπλων και πυρομαχικών πέντε φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων στο Ιράκ.

Εντούτοις, σύμφωνα με ανακοίνωση των ιρακινών ένοπλων δυνάμεων η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, οι Αμερικανοί  βομβάρδισαν από αέρος και εγκαταστάσεις της αστυνομίας και του στρατού του Ιράκ.

Στις θέσεις που επλήγησαν περιλαμβάνονται εγκατάσταση στη Νατζάφ και άλλες τρεις εγκαταστάσεις νότια της Βαγδάτης, κατά την ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από την ιρακινή κρατική τηλεόραση.

Αεροπορική επιδρομή έπληξε τμήμα ανεγειρόμενου αεροδρομίου στην ιερή για τους σιίτες πόλη Καρμπάλα του Ιράκ, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Επλήγη κτίριο του αεροδρομίου, τόνισε ο αξιωματούχος, διανέμοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φωτογραφίες που εικονίζουν τις ζημιές.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της αμερικανικής βάσης Τάτζι, στις οποίες σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιωτικοί και Βρετανός στρατιωτικός.

Οι ΗΠΑ διεξήγαγαν «αμυντικά πλήγματα ακριβείας εναντίον εγκαταστάσεων της Κατάεμπ Χεζμπολάχ απ’ άκρου εις άκρον του Ιράκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Σε αυτές τις αποθήκες βρίσκονταν «όπλα που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού», σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, που διατείνεται ότι επρόκειτο για «αμυντικές», «αναλογικές» επιδρομές «σε αντίδραση στην απειλή που εγείρουν σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Στόχος ήταν να μειωθούν οι δυνατότητες της Κατάεμπ Χεζμπολάχ να συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις στο μέλλον, κατά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, εκφράζοντας τον πανικό της Ουάσιγκτον μπροστά στην ογκούμενη αντίσταση του ιρακινού λαού κατά της αμερικανικής κατοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας