Πανηγυρίζοντας για το αποτέλεσμα του εκβιασμού σου!

1309
ΣΥΡΙΖΑ

Τρελά πανηγύρια έχουν ξεσπάσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο από την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Moody’s.

Την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) από τον οίκο Moody’s σχολιάζει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες (σε Β1 από Β3) προχώρησε την Παρασκευή 1η Μαρτίου ο οίκος Moody’s.

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν αρχίσει να αποδίδουν και οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας δείχνουν τη σταθερά ανοδική της πορεία και τη διαρκή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Απόδειξη και η πρόσφατη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές.

Η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποδίδει και δημιουργεί στερεές βάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Ποιες είναι όμως αυτές οι μεταρρυθμίσεις που αποδίδουν;;;

Το τρίτο μνημόνιο που εφαρμόζει από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα προηγούμενα των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, είναι η απάντηση……

Με το χρέος να έχει ξεπεράσει το 180% του ΑΕΠ, τα επίπεδα που το 2010 κρίθηκαν αναγκαία για να μπούμε από τον ΓΑΠ στα Μνημόνια, είναι πασιφανές ότι οι “Οίκοι αξιολόγησης” χρόνια τώρα δεν αξιολογούν την αντικειμενική κατάσταση μίας εθνικής οικονομίας, αλλά το κατά πόσο εφαρμόζονται πιστά, στυγνά νεοφιλελεύθερα προγράμματα. Με το χρέος αβάσταχτο, την κατανάλωση στην χώρα να έχει φτάσει στο ναδίρ, αλλά και το έλλειμμα ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να αυξάνεται δραματικά, η πραγματική κατάσταση της εθνικής οικονομίας μάλλον ως τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι “Οίκοι αξιολόγησης” αυτό που κάνουν είναι να κοιτάνε αν οι εθνικές οικονομίες υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των Καπιταλιστών, εις βάρος των εργαζομένων κάθε χώρας. Και για αυτό, όταν παλιότερα σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία όταν οι κυβερνήσεις “αργούσαν” να εφαρμόσουν “αναγκαίες” για το διεθνές Κεφάλαιο μεταρρυθμίσεις, ερχόταν ένα τσουνάμι αρνητικών αξιολογήσεων από τους περίφημους “Οίκους αξιολόγησης”, μέχρι οι εκάστοτε κυβερνήσεις να συνετιστούν και να εφαρμόσουν τις επιτασσόμενες αντεργατικές πολιτικές, οι οποίες με ένα “μαγικό” τρόπο μετά βελτιώνονται.

Θυμόμαστε με πίκρα το καλοκαίρι του 2015 τον Τσίπρα και την παρέα του να λένε για να εκλεγούν τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ότι με δυσκολία εφάρμοζαν τότε τις “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”, εννοώντας το τρίτο μνημόνιο. Σήμερα για το τρίτο μνημόνιο, απλά πανηγυρίζουν.

Οι “αγορές” εκβιάζουν ένα λαό, και ο Τσίπρας με την παρέα τους εφαρμόζουν με συνέπεια τον εκβιασμό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας