Πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

830
πανελλαδική

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους από τις 11 π.μ. ως την λήξη του ωραρίου.

Η στάση εργασίας γίνεται για να διευκολυνθεί η προσέλευση, στην πανελλαδική κινητοποίηση που αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 12, Λεωφ. Μεσογείων 119, μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων συναδέλφων στις δασικές υπηρεσίες και με τα συντονιστικά των συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα, των δασεργατών, δασοπόνων, δασολόγων, ειδικών δασοπροστασίας και διοικητικών, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων «Κοινωφελών» προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση τις επόμενες ημέρες αλλά και αυτών που εργάζονται στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης όπως και στις Διευθύνσεις Υδάτων που έπονται το νέο έτος. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και στηρίζουν τον αγώνα μας τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου και Λάρισας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “συνεχίζουμε την κλιμάκωση του κοινού αγώνα, και διεκδικούμε:

  • 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

  • Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.

  • Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας