Πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα

1712
Πανελλαδική απεργία

24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, ενάντια στο προγραμματισμένο άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς και στην επιμήκυνση του ωραρίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκπτώσεων που διαρκούν έως τις 15 Μαΐου.
Σε απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού καλεί το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., ενώ για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή της πλατείας Αριστοτέλους με την Τσιμισκή.
Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε Ηράκλειο και Χανιά, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.
“Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία, για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους μας στο εμπόριο και σε κάθε εργασιακό κλάδο, τα εργατικά σωματεία και τις συλλογικότητές τους, όλο τον κόσμο του αγώνα, όσες κι όσους βιώνουν τη σύγχρονη καταπίεση και εκμετάλλευση, να δώσουμε από κοινού και να δυναμώσουμε τη μάχη αυτή. Με όπλα την από τα κάτω οργάνωση, τη συλλογική αντίσταση και την ταξική αλληλεγγύη!”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Δράσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας