Πανάκριβες μελέτες δημοσίων κτιρίων από ιδιώτες – Νηπιαγωγεία σε παραπήγματα

1535
κτιρίων

Την ανάθεση μελετών για την κατασκευή δημοσίων κτιρίων σε ιδιωτικά γραφεία, αλλά και την εγκατάσταση λυόμενων πρόχειρων παραπηγμάτων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, καταγγέλλει το Σωματείο Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥΠ). 

Όπως αναφέρει το Σωματείο, η κυβέρνηση προχωράει σε σκανδαλώδη πρακτική, διαθέτοντας 50 εκατομμύρια για μελέτες σε ιδιώτες. Εντούτοις, “ακόμα και η πρόσληψη 50 μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων θα είχε ετήσιο μισθολογικό και λειτουργικό κόστος που δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και αυτοί οι συνάδελφοι θα έκαναν στα πλαίσια των καθηκόντων τους αυτές και άλλες μελέτες, καθώς και άλλα έργα και υπηρεσίες όπως Προσεισμικούς ελέγχους (που έχουν σταματήσει τελείως μετά τις μετατάξεις), επιτροπές καταλληλότητας χώρων, διαγωνισμούς, επιβλέψεις κ.ά.” 

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει την εγκατάσταση “εκατοντάδων νηπιαγωγείων πανελλαδικά, σε λυόμενες αίθουσες που θα τοποθετηθούν μέσα σε υπάρχοντα σχολεία και σε ελεύθερα δημόσια και δημοτικά οικόπεδα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 200 νηπιαγωγεία και θα ακολουθήσουν άλλα 400 τουλάχιστον”.

Πρόκειται για μια άθλια αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος της εκπαίδευσης, καθώς, όπως αναφέρεται, “για την Κτ.Υπ. μειώνονται για το 2019 πάνω από 50% τα ήδη απαράδεκτα μειωμένα κρατικά κονδύλια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας