ΠΑΜΕ: Κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΕ και ψευδολογίες για τη ΛΑΕ

1909
παμε
Aπό νωρίς το πρωί, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ.
Στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, τα μέλη των ομοσπονδιών και συνδικάτων έχουν αναρτήσει γιγαντοπανό που αναγράφει “Αυξήσεις σε μισθούς – Συντάξεις – Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 Ευρώ”, ενώ στην είσοδο του κτιρίου ένα άλλο πανό γράφει  “Γενική Ένωση Εργοδοτών Ελλάδας”.
Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: “Την ώρα που τα συνδικάτα (Οικοδόμοι, Τρόφιμα-Ποτά, Ηθοποιοί, Φάρμακο) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) υπέγραψαν τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων.
Έτσι υπονομεύουν την διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση”.
Φυσικά, οι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΛΑΕ δεν εκπροσωπείται στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ και οι δυνάμεις που πρόσκεινται σ’ αυτήν δίνουν παντού τη μάχη για τις συμβάσεις των εργαζομένων. Κατά συνέπεια, το ΠΑΜΕ ψευδολογεί, σε μια προκλητική επίδειξη αδιαφορίας για τη σωστή και έντιμη πληροφόρηση των εργαζομένων σχετικά με την κατάσταση και τις θέσεις των διάφορων δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας