Παιδικά έργα στην έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός»

903
παιδικά

Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι 6 Οκτωβρίου στο χώρο του Μουσείου.

  

Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πειραιώς 260 στις 8 &9 Ιουνίου και στις 22&23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη. Σκοπός ήταν να συνδεθεί η ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το αφιέρωμα στα Παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών.

Στόχος ήταν ακόμα να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των παιδιών εστιάζοντας στον διάλογο μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων από πηλό και στα μοντέρνα κεραμικά του Πικάσο. 

Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά ανακάλυψαν θραύσματα των έργων ως αρχαιολόγοι. Έτσι έφτιαξαν τα δικά τους έργα ως καλλιτέχνες και έστησαν μια έκθεση ως επιμελητές.  

Τεράστια επιτυχία

Τους 20.000 έφτασαν οι επισκέπτες της έκθεσης «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» μέσα σε δύο μόνο μήνες. Η εμβληματική έκθεση κέρδισε τις εντυπώσεις των τουριστών και του αθηναϊκού κοινού χάρη στον «ζωντανό, μοναδικό και πρωτότυπο διάλογο ανάμεσα σε κεραμικά και σχέδια του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη και αρχαία έργα».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ, προς διευκόλυνση των επισκεπτών, το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης διευρύνεται. Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00-20.00, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-17.00, Κυριακή 11.00-17.00, ενώ την Τρίτη το Μουσείο θα παραμένει κλειστό.
Την έκθεση επιμελήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο ιστορικός Τέχνης Olivier Berggruen. Για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο με πτηνά, τετράποδα και θαλάσσια όντα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικά ή μειξογενή όντα (Κένταυρος-Μινώταυρος) και άλλα έργα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, «συνομιλούν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας έναν ακόμη «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας