«Παγωμένο Τροχόσπιτο»: Η καλύτερη Υποβρύχια Φωτογραφία για το 2020

2070
παγωμένο

Η φωτογραφία στην οποία έχουν αποτυπωθεί τέσσερις φώκιες να κολυμπούν ανάμεσα σε παγόβουνα, βραβεύθηκε ως η καλύτερη υποβρύχια φωτογραφία για το 2020.

Σύμφωνα με τους κριτές, η δουλειά του νικητή Γκρέγκ Λεκουάρ, συνδυάζει «ομορφιά, σύνθεση, απίθανο φωτισμό και ευαίσθητα χρώματα». Η φωτογραφία του Λεκουάρ, με τίτλο «Παγωμένο τροχόσπιτο» (Frozen Mobile Home), βραβεύθηκε ανάμεσα σε 5.500 άλλες φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό, από 70 χώρες.

Ο Λεκουάρ ανακυρύχθηκε Υποβρύχιος Φωτογράφος της Χρονιάς. «Λίγα είναι γνωστά για το πως η άγρια ζωή αναπτύσσεται γύρω από αυτά τα κινούμενα σπίτια. Τα παγόβουνα γονιμοποιούν τους ωκεανούς, μεταφέροντας θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος, τα οποία βοηθούν την ζωή στο νερό και παρέχουν σπίτι για μεγαλύτερα ζώα, όπως αυτές οι φώκιες» δήλωσε ο Λεκουάρ.

Ο Γάλλος, που πούλησε την επιχείρηση του για να κυνηγήσει το όνειρο του και να γίνει φωτογράφος, δήλωσε πως ελπίζει η δουλειά του να αφυπνίσει τον κόσμο για το πόσο ευάλωτα είναι τα οικοσυστήματα και για την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας