Παγκόσμια κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6μ.μ.

1367
παγκόσμια

Παγκόσμια κινητοποίηση πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ενόψει της της Συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, με σύνθημα «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα» και στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 6 μ.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετικές ανακοινώσεις πλήθους μαζικών φορέων, περιβαλλοντικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που καλούν στη σημερινή κινητοποίηση, οι βασικές αιτίες υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι γνωστές και καταγεγραμμένες από τις αρμόδιες επιτροπές του ΟΗΕ, τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και τα κινήματα και την κοινωνία των πολιτών. Αφορούν στη χρήση των ορυκτών καυσίμων, την υπερχειλίζουσα αστικοποίηση, την αποψίλωση των δασών, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανεξέλεγκτη ρύπανση των θαλασσών, την αλλαγή των διατροφικών συνθηκών.

Πολύ πρόσφατα ζήσαμε τις πυρκαγιές τεραστίων διαστάσεων στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία, το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, τη μόλυνση από τη διαρροή αργού πετρελαίου στα ανοιχτά της Χιλής. Όλα αυτά καταστρέφουν τις βάσεις επιβίωσης εκατομμυρίων πληθυσμών και τη βιοποικιλότητα στον πλανήτη, ο οποίος θα καταστεί αβίωτος αν δεν αναληφθούν επειγόντως δραστικές περιβαλλοντικές πολιτικές.

Βγαίνουμε στους δρόμους την παγκόσμια ημέρα δράσης στην Αθήνα και πανελλαδικά, ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που ευθύνονται για τις καταστροφές. Για να συνεχίσουμε τους αγώνες που έχουν ήδη ξεκινήσει συνδέοντας άμεσα τα αιτήματά τους με την περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις της Ενέργειας, του Νερού, των Μεταφορών, ενάντια στην κατάργηση του Δημοσίου Ελέγχου, γιατί το κυνήγι του κέρδους των ιδιωτών, θα σημάνει πέρα από όλα τα άλλα, ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή για το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας