Παγκοσμίως, ο δεύτερος θερμότερος Ιούνιος

1196
ιούνιος

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμης Πρόγνωσης Καιρού (European Centre for Medium Range Weather Forecasts Copernicus Climate Change Service), ο Ιούνιος του 2018 ήταν ο δεύτερος θερμότερος Ιούνιος, σε παγκόσμια κλίμακα.

Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Σιβηρίας, καθώς επίσης και των Η.Π.Α., του Κεντρικού Καναδά, της Βορείου Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Κίνας.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται, πως στις 28 Ιουνίου στην πόλη Κουριγιάτ, στις ακτές του Ομάν, η ελάχιστη θερμοκρασία δεν υποχώρησε κάτω από τους 42.6 βαθμούς Κελσίου. Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως ένα σημαντικό τμήμα της Ανταρκτικής, όπου βρίσκεται στη χειμερινή περίοδο του έτους, βίωσε θερμότερες συνθήκες από τον αντίστοιχο μέσο όρο.

Στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, ο περασμένος Ιούνιος ήταν θερμότερος από το μέσο όρο της κλιματικής τιμής των τριάντα χρόνων 1981-2010. Αν και οι θερμοκρασίες δεν ήταν υψηλότερες από αυτές που σημειώθηκαν τον Μάιο στη Σουηδία και τη Νορβηγία, παρόλα αυτά έφτασαν κοντά σε τιμές ρεκόρ ή σημείωσαν ρεκόρ στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Χαμηλότερες τιμές του μέσου όρου σημειώθηκαν στα βορειότερα και νοτιότερα άκρα της Ηπείρου.

Στην Ελλάδα, οι κακοκαιρίες “Μίνωας” και “Νεφέλη” είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας αρκετές ημέρες του μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας